Srpski tehnički list

— 128 —

Члановима Удружења.

На молбу Удружења Срп. Инжењера и Архитетка Господин Министар Грађевина решењем својим од 26. Априла ове године Бр. 4282 изволео је одобрити потребно одсуство од дужности свима члановима Удружења Срп. Инжењера и Архитекта, чиновницима Министарства Грађевина, грађевинских одељака и Железничке Дирекције, и то: онима који ће учествовати само на главноме скупу по три дана, нерачунајући време путовања до Београда и повратка кућама, а онима који ће учествовати и на главноме скупу и на пројектованој екскурзији за Праг, Дрезду и Берлин, по 15 дана, такође нерачунајући време за долазак до Београда и повратак кућама.

Пошто су сви редовни чланови Удружења решењем Господина Ми-

нистра од 6 јуна 19. год, добили сталну повластицу за вожњу на српским државним железницама и то, за себе у четвртину цене а за чланове своје породице у половину цене, то за долазак на главни скуп неће бити поред ове још и других нарочитих повластица, Саопштавајући ово члановима Удружења у вези са ранијим објавама у овоме смислу, Удружење позива све своје редовне чланове, да изволе у најкраћем року, а најдаље до 6. маја послати своје „визит“ фотографије, како би им се могле издејствовати и послати потребне легитимације за повлашћену во-

жњу на државним железницама,

Удружење се обратило још и г. г. Министрима: Народне Привреде, Војном, Просвете и Суду општине града Београда са молбом, да члановима Удружења, чиновнацима дотичних ресора изволе одобрити потребно им

осуство ради учествовања на главноме скууп и пројектованој ескурзији.

Решења по овим молбама још нисмо сазнали, а чим их будемо сазнали, објавићемо их у Листу.

Исто тако, Удружење се обратило молбом Српском Бродарском Друштву и Дунавском Паробродском Друштву, да члановима нашега. Удружења и њиховим породицама, одобре уобичајене повластице за вожњу бродовима дотичних Друштава за долазак у Београд и повратак кућама.

УПРАВА

ПОВЛАСТИЦА Српско Бродарско Друштво одобрило је повластицу члановима Удружења за долазак на Главни Скуп.

РАСПИС БР. 27. Свима. Агенцијама и заповедницима, бродова:

Удружење Српских Инжењера и Архитекта одржаће на дан 13. маја т. г. свој годишњи скуп у Београду.

На молбу тога Удружења, одобрила је ова Управа подвог у половину цене свима члановима, који скуп буду посетили, но с тим, да у полазној станици узму целу карту [ или П класе, која важи и за повратак, а кују ће агенција жигосати жигом компостера само с једне стране а на полеђини исте удариће влажан станични жиг.

У Београду, при силаску с брода, те им се карте неће одузимати, већ ће исте у повратку поднети београдској агенцији ради жиговине с друге стране, заједно са уверењем — да је сваки сопственик оваке повратне карте скуп заиста посетио, иначе карте неће важити за повратак.

Ова повластица важи за долазак од 10—13. маја, а за повратак од 14—30. маја т. г. закључно. Препоручује се свима агенцијама и за' поведницима бродова да се овог расписа строго придржавају.

Бр. 3168 Директор 26. априла 1912 год. С. Р. Кукић. Београд.

Власник за Удруж. Срп. Инжењ. и Архитекта Душан Божић инжењер

Одговорни уредник Јефта Т. Стефановић редовни професор Универзитета. Штампарија К. Грегорић и Друга — Београд.