Starmladi

Бр. 3.

СТАРМЛАДИ. —

Стр. 19.

Л0ВОСАДСКЋ НШРИСТОЈЕОСТИ. — Не пристоји се, пред Пером Попадићем говорити о Гаври Нецковом. — Не пристоји се, пред приређивачима народне забаве говорити о друштву „Невену и шипку, као и приходу и помрчини. — Не пристоји се, пред Тошом Мартоношким говорити о ратарској читаоници. — Не пристоји се, пред Луфтиком говорити (I ^гшерној представи" у Новом Саду и „рес/гу — Не пристоји се, пред др. Сосом говорити — о ]'њаваторском удружењу. — Не пристоји се, пред Јаковом говорити о Милетпћу и србијанским јаслама. — ?1е пристојн се, пред Брадваровићем гопоритп о Змајеву споменику и панталонама. — Не иристоји се, пред друштвом „Змај' говорнти о „Свој своме' — и ако оно није у II. Саду. СепбОГ

Епиграми. гџ ч ч ■ ■ ■ „Зашто хрђпкали , I»уди од дивана. Зашт' о школи 11утеУ Жалосна им нана !" ПГто се опет л.уДп '!уде чуду том, Где је још у свету Говорио сом? „Свој своме! ' д .ч не прпзна Србу Упутство „Свој с.вом!" МI|*.ке иал.да оиет Само какап сом!

Грпм.

Гром.

Ј А К Ч 0 В Е К. Чуј, Момчило Тапавица! Јеси Јаши шамар дао. Ал 0()н није пао. Али твој је шамар мали, Спрам шамара, што га Српство Сад њему опали. А још већи шамар Јаков Сам себи опали Тај ће да га свали! Сшармлади.

Младешари: Где> се родио Јаков Сомић? Сшармлади : У Вршцу. Младешари : А рлдикалиа странка? ('шармлади: У шуотерници Саве кленетуше. Гветозар. * М,"'а/(сшари: Бил ти мени знао рећи синко шта су то потитички гадови ? Сшармлади: Знам. Младвшари: Но да чујем. Стармлади: На пр. кад Кузмаи Дугоња каже нред једном ванредном радикалском скупштином одговорпом уреднику »Заставе" Брадваровићу да је ои једна хуља. једна трчилажа један клеветник који клевета своје другове и узгред му спомене и неке »туђ п нанталоое« узгред му сномене и неке „ Пђе нанталоне" а после обећанија, да огг с таким човеком неће у једној странци седети — они и даље у најленгаој љубави жиие, то су онда политички гадови. Млпдетари: Живео. Ногодио си.

Опасно псето. Имао сам једно псето. а то је толико паметно било, да је распознавало, које је поштен човек а које неваљалац. - Па куд нестаде та паметна животиња? — Смакао сам га са света. — А што? - Јер је и мене ујео. Хм!

Постарао се. Уиравитељ позоригиша (нисцу.) Иекрено речено г. Докторе, држим да ће публика на престави вагае нове драме и онет сиаваги. Пиеац (увређепо.) То је немогуће! 'Га у сваком чину пуцају гонови!