Starmladi

Бр. 6.

Стр. 45.

Деда Јеша и мали Неша. (После усвојеног предлога о школама).

Деда Шавле. Јел' у којп разред идеш ти мали ? Малч Павле. У први, код Ђоке Сифона. Деда ЈЛавле. Врло добро. Па бп л' т и мени знао рећи каква је разлика између господа Исуса Христа н Јагае Томића? Мали Павле. Знам! Деда Шавле. Но да чујем!? Мали Павле. Хм! —• па Исус Христос се родио у јаслама а Јаша Томић је привезан за јасле. Окружница. Кечкемети, врати се натраг, све ти је опроштено. Вудимпештанско државно одветништво. 0 Г Л А С. Тражи се вредан стаклар за урезивање прозора. Посао стааан преко целе године. Ракодцаји де Фућек. На биљару код »беле лађе«. Нека младост: РагсЈоп, пречасни, овај бузароштос вам није испао за руком — била је свињарија. Пречасни: Извинте, тек мене ви неЂете учити бузероштос правити. Више кибицера: Јест, јест била је свињарија!! Пречасни: Али господо моја, ако ви тако говорите, онда ви немате појма о бузероштосовима. Један кибицер (мало безобзирнији): Јест, доЋи Ћемо код вас у крозисторију да учимо! Младстари.

БОСАНЧИЦЕ. + „Отаџбина" јавља, наравно у другом „поправљеном" пздању да се иселио прошле недеље досадашњи управник Босне и Херцеговине барон Албори са чиновништвом и са старешенама вера „различија" —■ и отигаао из Босне. Кажу да се врло дирљиво опростио — а и босанцп су од радости плакали кад су се опростили — шега. Сад јога тетка да се исели, па мирна Боспа. # Еле у земљи плача осудигае Петра Кочића и Ј. Поповића на затвор. Један насилник се брани: „Ама како брате да не вргнемо тог Кочића у тамницу, кад нам непрекидно кочи точак. И кад се Кочић неком обеси о врату знате да не може свуда олако да се ировуче. — У Бањалуци се осилио и чини силне зулуме неки Врга, који је и неки котарски предстојник. Лрга, Врга враг те врга чувај се — од чврга!

Епиграми. ЧИВУЦКИМ »ШОРНАЛИСТАМА«. Не бунте се добри људи Да је буна преко Саве; Ако баш и има буне Буна је у ваше главе. 5ар. У бањсној сезони. — Сад сам се заиста уверио, да ми је жена неверна ? — Како то? —• Ето тако! Хоће у Бузијаш да иде у бању. Фигаро. Један, који је од шарагља отпао. (У воау, што путује из Карлоиаца за Нови Сад.) Један млади госиодин. (У сезопи киселих красшаваца из дугог времена ирешреса један тазе брачни иар): «Ах, молим вас, до њиховог брака ја н? држим много. У ње је сувише богатство за љубав, а у њега сувише љубави за богатство!»