Starmladi

Бр. 13. и 14.

СТАРМЛАДИ.

Стр. 107.

совским јунацима не пљуне, па ако га и сад не пусте у Даљ, онда му не преостаје друго, осим у тишлерај! * * * Ђука : А камо тебе Шука у недељу на народном селу? Шука : Знаш, брате, ја нисам пријатељ гњаважа! Ђука: Каква гњаважа? Да си чуо оног Јовановог како уме лепо да прича о пчели маленој, која лети око цвећа шареног! То уживање је трајало пуна два сата. Шука : Сироти слушаоци! Ђука: А што да су сироти ? Та то је била сама дечурлија. Сифон је скупио око 300 школске деце, па та душевна гњаважа им је сасвим добро дошла, боље им масаже не треба.

Календарска сезоиа. — Календар Машице Сржке је и ове године уређен да не може бити лепше. Јован ЖивојиовиК. ирогЈЈесор. -— Календар „Гњаватор " пркоси сваком календару, а част и поштовање Матичином Календару, који нам свима служи на дику и рећи видику. Светозар (ЈгњавиН, уванн „гњаватор. * — г Ласта а „Врабац" — и многе друге календарске животиње изводим ове године ја. Сима Чи.вутии поседиик највеће календарске менажерије. Гласови који се проносе, да сам ја уредио календар Матице Српске —не одговара истини. Андуија ТТлавшиД, дугогодпшњи уредипк с маказама — калондара „Орла:" Ово године и ја издајем разне календаре. Лука ЈоциИ. И ја! Лука К. Але.ксијсвнЛ. Најевтинији је календар без сумње „Рад и који се продаје као и сваке године на киле. Згодан за паковање купуса, сланине сира и т. д. — а могу га и алваџије употрсбити. Цена 80 потура — или 6 новч. кила. Све поруџбине се шаљу уз круну на штемпл на шиФру „Тумач."

ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ. Са овим дуилим бројем „Стар.младог" отварамо претилату иа Ш. четврт која етаје круиа две или иа иола годиие круне четир. Мислимо да је досадањом сатиром и карикатуриим сликама јасио обележеи иравац нашег листа. Лист би могао јоиг боље карикатурне слике и богатији матерпјал из разии крајева српства доносити кад би и г. г. иосле платиици пмалп доброту задовољити се са ово.м нашом опомеиом у листу те нам послали дужну претплату а тим бп нам уштедплн новац око пнсменпх опомена. а уједио пружнли средства, да се набаве сарадницн за хонорар. Г. г. претплатнике којима смо послали повчане упутннце молнмо, ,1,а нретп,тату обнове. Отгу г. послепла г гнике којн.ма нп писмепа опомена пе помаже п последњи иут лто.тимо запреттт.тату. Админиетрација п урединштво „Стармладог".