Starmladi

Бр. 13. и 14.

Стр. 111.

СРЕЋА ЊЕГОВА. Андраш: Слушај, кума Маћашу, ти би требао сваки дан да Бога хвалиш, што те није етворио стоком. Маћаш: А за што, кума Андраше'? А н д р а ш: Како за што ? Да си овда, ти не би могао пасти траву од твог великог носа. Г руварац.

Р е б у с. У прошлом броју, она женска еа запечаних уста значи: „Врач 1 '. ГЈравилно је решио: Жива Ђуручин Рубин из В. Кикинде и њему ће се лист бесплатно за целу годину слати.

Одговори уредништва. ./. БогдановиИ, Буди.ттешта. Примили СМО Ваше стихове и судећи по истима, Вас је морао или когод по глави одаламити или Вас је понео па испустио, тек види се, да нисте читави. НагЛеп, мовинар, Берлин. Мило ће нам бити. За Вас ће се увек наћи у Н. Саду посла. Иста сорта и код нас у једну повећу кућу улази и излази. као у голубињаку, па ако нисте шкакљиви од брице изволте у Н. Сад. Н. НоваковиЛ, Џачфелдварцц. Наш лист је ? одвећ оштар; да постигнете ипак жељену цељ, ми би вам препоручили »Заставу«, она је куд и камо мекша. Пробајте па ћете се уверити. Ми смо се већ уверили.

Младо.м иојети - у Н. Саду. Жао нам је да Вам рукопис ваших песама не можемо вратити на овој скупоћидрва; напротив молимо још који дењак. Сараднику у Д К. Једно је одвећ пикантно а друго није интересантно. Драг. — Н-И. Б еоград. Лепо пишете само много иштете! Ви мислите сигурно. да смо и ми у сродству са босанском владом. Созврљонц \ ј Вршцу. Молимо Вас за мало материјала о њему. Хонорариом сараднику у месшу. Камо обећано ? Шта бегате од нас к'о Рокнић испред фотографског апарата. Нема, нема, па ништа за то. ./. П. у 3. Верујемо да ми „Застави" нисмо шаљиви. На против ми јој морамо пре на какав апарат за секирацију изгледати. Госи. М. К. у С За све је одговоран наш лист и молимо, да никог не теретите у колико на правац листа нико не упливише. Петар Лазкћ, Рајево. На ваше, управо Врачевицино писмо, мислим да имате довољног одговора за штудију. Оно да богме Лаза Костић вели: »штудија је мучан посао« али ипак »проштудирајте" ви ваше, по вами »српске светиње« писмо, још једаред, шат га одгоненете. а не као „морално одговорни« да слаже својим претплатницима и обмахне их, да је то писмо већ у »Врачу« било штампано и ако је госпођа власница поручила. пре но што ћемо га штампати, да га она има у копији. Али наравно тугаљива је то ствар своју обрану штампати, своје од светиње свето писмо. — Свет к'о свет, ти пишеш једно а он ти провиди ребра па чита друго. Иначе на ону другу вашу поруку отпоручујем вам, да нам је познато у братнајду својство уклањања, па ма и брицом. Толико вашег равнања ради, а боже здравља, биће тога још, само мало стрпљења. Нисмо ради да са вами „гњавимо« своје читаоце. Дакле утешите се није вам упалило да нас заплашите и терорисањем уста запушите. П.оздравље, како вами, тако и „моралном« „запечаћеном", стрини и свима који се за наше здравље интересирају. г

СИТНИ ОГЛАСИ. > Стају 4 круне на пола или 2 круне на четврт године, а лист ^ се претплатницима огласа бесплатно даје.

За усисавање влаге из штампарија и магазина препоручује себе Мата Косовац.

За састављања изјава на основу §. 16. т. зв. препоручује се уз врло мали хонорар пг. Светислав.

Повољне оцене о мојим несничким радовима молим да се достављају члановима Матице Српске Вг. Бошко.

Све противнике СрбобраноФОба и РуварцоФОба позива на пиво Радикалофил и јашофоб прота карловачки КАРА-ЈОВАН.

Једне мамузе и кутаију масти за бркове дајемо као наг-раду ономе, ко је у сшању свратити иажшу и позориосш г Сјј чскс Мисли једнно — на Мароко. Уредништво »Заставе«.

Ко дозна, да се I дегод одржала радикалска скупштина или ма какви састанак без моје присутности, молим га да ми то одмах јави, да могу сазиваче и разносаче позива судским путем прогонити активни прота Божа. . - •

НајјеФтиније решава боеанско аграрно шггање Ог. Никола, радикал

Све лажи, клевете, обмане. погрде, опсене, нападаје и све, што може поједине личностима и најмање умрл,ати прима уз највиши хонорар „Застава"