Starmladi

Стр. 104.

СТАРМЛАДИ. —

Бр. 13. и 14.

НАРОДНИМ ИЗДАЈИЦАМА. Зар вам не стрепе срца и душе, Зар вам се мисли ништа не буне? Да туђим роду, издате смело Српске нам милијуне! Није вас страх, од тешке клетве; Да народ српски сад вас не прокуне? Што туђој руци, пружисте мирно Српске пам милијуне! Зар је вас стало за народ српски?! Идеал ваш је: „Џепови пуни! а Шта вас се тичу: клетва и мржња, И српски милијуни! Д. И. О Б А В Е С Т. Од стране српске народне радикалне странке умољени смо да јавимо цело .ч свету ово: централни одбор радикалне странке дозвољава свакоме, — без обзира на народност, веру и политичко уверен>е — прнступ на страначке поузданичке састанке и скупштине, једино из јаких разлога забрањен је приступ фотографима. — Пошто се међу коњима није до сада нашао фотограф, то је њима дозвољен приступ не само појединце, кећ у читавим ергелама. П. Посланици радикалне странке на хрв. слав. сабору овим уљудно јављају, да све изјаве у њихово име, које допиру у јавност, не потичу из њихове браде, већ из главе Кошутова СећеппгаЉа Кобике ТотУ1сћ-а. „Пдаго" покрао „Врача" IIЛИ ,.Врач" украо министра. У претноследњем броју »Врача« изволео нам је госп. Бешевић-Јашин, поручити (у Јашином сачињенију) да не исецкамо из немачког шаљивог листа »Фигара« слике, јер вели... то није ПОШТСНО! Е, лено кад није поштено зашто сте од.мах и идућем броју »Врача« после вашег савета украли из броја »р1'§ага« министра Векерла. Ево их упоредо, колико

да се види то ваше ИОШТбЊС, са којим сс толпко размећете.

ш Ова прва слика је ваша — а ова друга је из »Рј§ага.» »РЈ§аго« је изашао 21. септ. ове године ваш лист 1. новемб. II. р. О. Г. Да не буду они од »р[§ага« ту слнку од вас украли. Фино друштво. Нами поручује де не крадемо — а они краду. Али ми нисмо крали него смо ноједина клишета директно од уредништва поручили, и то може.^о црни.м на бело доказати, свакоме кога та ствар интересира. То је баш што рекао Мита Крадић, боктер: »Где сам ја, ту други не краде? (Јер он сам краде!) Еле и опет — њушку у зобницу. Стармдади.

У једној срккој чиаоши у Угариој. Јоца (спусти једне новине):' Шта је данас највећа спрдња? Шаца: Што је Мата управитељ штампарије. Јоца: Није. Шаца: Што је Божа српско православни свештеник м прота. Јоца: Није. Шаца: Што и Гаврило хоће да буде патријар. Јоца: Није. Шаца: Што учитељи још радикалима верују. Јоца: Није (и сад пружи Шаци „Заставу.") Шаца: Ха, Ха, што Јаша Томић пише о неродољубивој историји. Јоца: Погодио си; веће спрдње данас нема.