Starmladi

Бр. 6.

СТАРМЈ1АДИ —

Стр. 51.

обесили о клин и ступили туђину у службу, која ће нам свима до^и главе. Ја сам међу вами најпаметнији. Ако у силним лажама не буде ни мало истине, ни користи по нас — не народ, — а ја ћу иступити из странке. Нарочито ако саборски закључци не буду потврђени, које је више него, сигурно онда зацело. Сервус! Жарко гаумач. •V Великом фразеру Јаши Ап§егаисМеп. Ја сам увек слепо сваку владу помагао, али нек ослепим ако видим, у чему смо сад боље него под владом Куен Хедерварија, Ракоцаја, и шта је то што си ти писао у „Застави" да има нечег лепег у Рауховом програму. Да не умеш тако јединствено на целој земљиној шари-лагати, па и ако никада Рауха ниси грдио шта више отворено писао у „Застави" да је радикална странка готова Рауха, ради оног лепога у његовом програму потпомагати, којег и данас не грдиш, ти који умеш онако бичкашки псовати — ниси ипак оптужбу противу Рауха и грдње наперио — а свеје телиће тако фино слагао и тако дрски свом свету на очиглед наша неваљалства подметнуо самосталцима. Ја узевши у обзир све те твоје врлине, које су крунисане и једним убиством племенитог Србина, а сада и мрцварењем свог рођеног таста и убиством свих твојих присташа, јакао признати увек и свагда највернији и најпонизнији мамелук — остајем и даље у странци. Др. Тзорђевић Мирабо Стари Куеновац. * Боље нека наша домовина буде крава музара, него ја Во. Остајем дакле и даље међу радикалским телићима. Вочић. Привезан за Раухове јасле. * Ја нећу иступити. Будите мирни ако у оншге можете мировати. И ако иступим, ја ћу опет у нешто уступити... нагазити. Новак. Ако саборски закључци не буду нотврђени, зацело ћу опет уступити из радикалне странке. Кузман МиловановиИ бити имајући ајмашки школски реоерент.

Драги Јашо ! Шта је ту је. Потегни нож док се нисмо разишли. Ја остајем и даље председник ако будем имао коме. Поздрав Рауху и Кошуту. Твој лакеј, КрасојевпК. Миели моје, куд блудите... — Трезвенка из уже Угарске. Мнсли моје, куд блудите У ту мрачну ноћ? Куда вером, за невером Куд мислите поћ'! Туђом она*) стазом оде Туђнна јој цпјб, Туђе »цвеће« њу већ реси Не домаћи смиљ.

Враћат би ју само могли Али вратит' не С јасала

*) Овај... стрина „Застава". Нр. Уред. „Сг.".

ОТВАРАЊЕ АКАДЕМИЈЕ. На предлог нашег дворског саветника Ј. Т. — решио сам да помоћу наше субвенције, — увидевши оправдану потребу, —поново отворимо чувену иришку СдспачНу аНадсјУшју на којој за управитеља, исте, постављамо нашег досадањег слеи човођу Г. Др. Млатам '1 ЛиЧавца. Како се у Иригу приликом последњег изборног вашара показало највише слепаца, то се академија има у самом Иригу отворити. Слепци се имају на Лиаавца обратити. У Загребу , на дан „8ег. Раи1а". За апое -гаисМеп бана КаисН, комесар.