Starmladi

Стр. 128.

- СТАРМЛАДИ —

Бр. 14. и 15.

Елејјјђш« јјкјји ИЗА ЗГРАДЕ ЗВАЊА КР. СУДВЕН. СТОЛА Распоред 12-ог и 13 ог аугуста. 1. Данило у лавовској иећини (библијски приказ). 2 Неприлике једног пијавог човека (шала). 3. Доручак једног природног научењака (шала). 4. Излет у Алпе (по нрироди). 5 Сељак у главној вароши (шала). 6 Љубав је досетљива (шала), 7. К ) другом јаму копа, сам у њу пада (шала). 8. Хусарска љубав (шала). 9. Милост (шала). 10 Крај стрпљењу (шала). 11. Измењ^на краљевска кћи (шала). 12. Љубавни роман Маргите (драма). У припреми Ромео и Јулија УЦЈДТП Ш1А удата, говори перФектно ма(У н1 1 СЈСКИДЛ ђарски, узела би на стан и храну 2—3 девој-чице из боље куће, и настојала би да исте добрим успехом сврше школу. СЈтан је у сред вароши, у близини парка. Двориште здраво и чисто. Девојчице би добиле засебно оделење. Ближа извешћа у администрадији овог листа.

ЦИРКУС ЕИЛИЈАЊ воргд хошела фабрија

Последња недеља. Корисница уметнице са голубовима и са топом.

= иогмвмо иоджзвЉ® = и етовариште надгробних епоменика ИАЈЕ МАРКОВИЂА у Н. САДУ у средтш дунавске улице, телефон број 168. Филијала: погребно подузеће ,.Конкордија" пређе Ђуре Стојковића, ћурчинска улица број 15. Држи вазда огроман избор сваковрених камених надгробних споменика. Натписе изрезује најсавршеније, а позлата дупла и дуготрајна. Велики избор мртв. сандука, венаца, покрова и целокупне опреме за погребе. Дене строго солидне а поелуга најтачнија. 8—24

Многоструко одликована

Постоји од 1860. године.

ФЛБРИКН ННПЕШШ« И СТОВПГИШТ& НПСЛВДНИКП Г1ИК0ЛЕ ДУСИНГП у Новом Саду

170 14—52 Ха

нска улица бр. I. преко пута од српсме оеновке нар. школ препоручује своје велико, богато сортирано стовариштв намештаја за спавапе собе и трапезарије, као и свију врста тапецираних гарнитура за салоне у сваком стилу по јеФтиним ценама. Даље: шиФонера, кревета, столова, но^них и за умивање, орманчи^а, креденца, дивана, огледала, мадраца, столица. С ЈГ ИК у тамној и политираној изради а солидној каквоћи и са врло јеФтиним ценама. Избор у ћилимова, проетирачима у завееама.

Препоручујемо нашу нову уређену радионгцу са машинским радом, за израду свију врста намештаја по жељи. , ј

ж_:

Солидна восдуи! — Јефшине цсне! (0 солидној бослузи најбољг ргфгренције). Цена је листу: на годину К 8, на У 2 године К 4, на 1 / 4 године К 2. „Стармлади" излази 1. и 16-ог сваког месеца. Рукописи се шаљу на уредништво. Претплата се шаље на администрацију „Стармладог" у Нови Сад (ЦјуМек), Дунавска улица број 10.

УРЕЂУЈЕ. СТАРМААДИ.

(Поједннн број 30 пот.)

Одговорни уредник: Петар Крстоношић.

Власник и издавалац: М. КрСТОНОШИћ

Штампарија Учитељеког Д. Д. „Натошевић" Нови Сад.