Starmladi

Стр. 200.

СТАРМЛАДИ

Вр. 23. и 24.

\ -< ч < ч ч ч ч < < < < < ч ч ч ч ч 3 4 4

п. н. х 1аст нам је овим учтиво ставити Бам до знања да смо нашу (фабрику) творницу довршили, која се налази у творничкој четврти на Ли&ану, у Новом Салу, и најновијим помоћним машинеријама, по модерно системи намеетили и предали је саобраћају. У нагаој творници се раде : Мотори, све врсте: гас, бензин, произвођач гаса и генератори. — ЦвЛОКУПНО- уређење за творнице, цигљане и млинове. — Алати за индустрију метала и дрвета. — Љтје се галантеријска и обична роба. — Ливница машина по сопственим и туђим моделима. — Оправке и реконструисање сваке врсте. — Старо ГВОЖђе И метали купују се по пијачној цени. Наша техничка канцеларија, налази се на Лиману, у нашој новој творници, а канцелајира за куповину и стовариште мустара је у старој творници, у казанџијској улици бр. 19. Захваљујући се на дојакошњем поверењу молимо уједно да нас и у будуће многобројним цењ. наруџбинама, у нашем новом подузећу потпомогнете. Ценовници у предрачуни бадава и Франко. Траже се заступницн. С поштовањем Цигмунд и Друг.

1 1 ч ч ч 4 ч ^ууууууууууууууууууууууууууууууууууч

А. ЦИГЛЕР (Ел:а,сгз:- Фран=а ЛЦшглер) ПРАКТИЧАН БАНДАЖИСТА влаоник ц. и кр- привилегија и више едликовања У НОВОМ САДУ, код „ Црвеног Крста," у лебарској улици, у соштвеној куЛи. ЈЈедаоЋ од уНЗзрг! од У кв аР е __ немабоље помоћи осим мојих справа, које су већ хиљадама помогле. — Такође зготовљавам машине од конгатака и т. д — Имам готових исправљача за младезк, надувених јастука за болесника, подметача, справа за тврду столицу, за материцу, од гауљева, за елекризирање, за дојење деце, гаприцева свију врста и многе друге ствари. Господи лекарима се особито :: препоручујем. :: Коме Фали око, имам најбоље вештачке очи свкју боја. ЦјВНА ЈГЈЕ ужжрина. џ,

ФИШЕР

вештачки сајџија у Новодо Саду Ракоција (пређе Футошка) улица број 20. Свака тачна оправка сата . . . . . 90 нч. Оправка будилника 65 нч Федер за навијахг ,е џепног сата . . 55 нч. (8рппо --Федер . . 45 нч. Стакла за џепне сатове . . . . 15 нч Сказаљке за џепне сатове . . . .12 нч. Кључеви . . . . 4 нч. За тачан ход нових сатова јамчим 5 а оправљених 3 године.

ЗА ВАЛСКУ СЕЗОНУ. Чает ми је овим поштов. женском свету до повољног знања ставити, да сам за баисну сезону ангажовао РГ" бечке женске снаге, те сам у стлњу сваком захтеву удовољити. У моме првом новосадском ДАМЕН МОДЕ СДЛОНГ се зготовљају: балске тоалете, позоришне блузе вечерње мантлове, енглески и Француски костими, тоалете за улкцу и сви у ову струку спадајући послови. С особитим погатовањем

1ЕРМАН Б4ЈТ

епецијалиета у изради енглееких коетима у новот саду у Ракоци (пређе Футошкој) улици број 28./С.

Цена је листу: на годину К 8, на 1 / 2 године К 4, на годане К 2. „Стармлади" излази 1. и 16-ог сваког месеца. Рукописи се шаљу на уредништво. Претплата се шаље на администрацију „Стармладог" у Нови Сад (ТГјтМек), Дунавска улица број 10.

УРЕЂУЈЕ: СТАРМЛАДИ.

(Појединн број 30 пот.)

Одговорни уредник: Петар Крстоноши"ћ.

засник и издавалац: М. Крстоношић.