Starmladi

Бр. 14.

Стр. 111.

терског „Врача". „Застава" вели да је „Срп. Ријеч" постала мекишка и да је пресалдумила па плива у ау<_тријским водама. Природно је онда да мора и аустријскч лисг „Врач" да ирепоручује. Књижевни приказ. Изишле су из штампе Живојновићеве . „С р пске забаве". Други део. Издало новосадско срп. зан. пев. друштво „Невен" у корист вечерње школе за срп. занат. омладину. Цена 5 К. Штамиарија деоничарског друштва „Натошевић". Књигу би требало свако наше дилетант^ко друштво да набави — јер у истој има доста лепих историјских слика, удешене за лаку игру дилетаната. Па ако дилетанти и не мисле исте драмске слике давати, вредно је ипак да је у својој библиотеци имају — јер у истој могу чланови наћи лепу лектиру, прикупљену из дубровачке класичне књижевности и народних мотива.

ЛЕКОВИТО КУПАТНЛО РУСДНДД у МЕЛЕНЦИМА (ТОЈООШВД жЈоаннјн) 37- Јз7-ж:гхсј "Уга.рсзлој оиборево је од 1. (14.) маја до 1. (14.) сеиш. о. I.

===== ПОГРЕБНО ПОДЖЗЕћЖ и етовариште надгробних епомевика 11АЈЕ МАРКОВИЋА у II. САДУ у средини дуиавске улице, телефон број 168. Филијала: погребно подузеће „Конкордија и пређе Ђуре СтојкоВиЂа, ћурчинска улица број 15. Држи вазда огроман избор сваковрсних камених надгробних споменика. Натписе изрезује најсавршеније, а позлата дупла и дуготрајна. Велики из ор мртв. сандука, венаца, покрова и целокупне опреме за погребе. Цене строго солидне а послуга најтачнија. Специјално лвчи: (гббШИНе, хрОНиЧНУ )Јеуј«у, сКрофулу у свима њеним обмцима и иојавама. Кортне болесши, које нису у стању биле никакве лековите масти излечити, — нарочито ?5оИа5 и ?гипр. Код женских неу))едав НрбошоН, и живчане болести Сигуран успех у лечењу 1 (0сшобоље СапеЈ. ј №<Г0515-а, у коме премашује најчувенија интернациоиална купатила. Са успехом лечи засшарели луес. У купатилу ординира званични купалишни лекар др. Љубомир Думиђ, лекар клужке клинике. Станови се састоје из ЧСШири модерно удешена хошела са 74 собе, Курсалон, Нафана, избрсна Нухик>а, добра музиЦа, цбешни ИарЦ са удобним клунама, 1ласо6ир, НУ*лана, билиард, стоји на расгголожењу купалишним гостима. Ближа извешћа и проспекте на захтев и бесплатно шаље Управа купатила „Русанде".

Др. ЛОРАНД, ЗУБНИ ЛЕЧНИК у НОВОМ САДУ —V-. специалиста у изради Ј ЈК златни^ "ћуприја и златни^ круна без плоча, па темељу евоје пауке и искуства стеченог па БЕРДИНОЕОЈ ИОДИЕЛИНИЦИ. Ордимара од 1-вог децембра о. г. у Винкпе-овој кући (пивара) на првом спрату, од 8 сати ујутру, па до 5 сати по подне. Странцима брза нзрада. Намештеницима и на отплату.

Електрично уређење.

Цена је листу: на годину К 8, на 1 / 2 године К 4, на '/ 4 године К 2.

„Стармлади" излази 1. п 16-ог сваког месеца. Рукописи се шаљу на уреднигатво. Претплата се шаље на администрацију „Стармладог" у Нови Сад (ТЈјуМек), Дунавска улица број 10.