Starmladi

Бр. 15. и 16.

— СТАРМЛАДИ

Стр. 123.

КРАСТАВАЦ СЕЗОНСКИ ОРГДН СТГЛНКЕ „ЗЕЛЕНОГ" 3Л „ПГИПГЕДУ" И ГРОЗНИЦУ,

У р е ђ у ј е : Исак Шестопрсти. Главни сарадник: Лажов Одговорни уредник: Зека

Лажовски. Зечевић.

Уредништво се налазп у пачпјој улпцп. А д м п II н с т р а ц и ј а: на дуду. Власништво: „8егуи8 (1ги«1\ г о".

ПЗЛАЗП И НИЧЕ ■ тамо где се и не сеје и где* га најмање траже.

ЦБНА ЈБ ЛИСТУ: 10 потура кила: пначе свако ко га држн, добија потпору од „друшта за помагање појединаца". Сараднпк може бити свако који уме добро лагати п клеветати.

Рјкоппсп се не враћају — него се пли за нешто друго употребљују илп се достављају Акуртију за састављање оптужбе.

1-ви и последњп број. Преступна година пуна преступа Рауховог.

ПОЧ&ТПК С5РШ&ТКД, — Из седнице радикалске странке. Председник (човек е дугачком брадом и кратком памећу. Воли да препоручује ауетријеке официре за чиновнике у редакцији „Заетаве". Због „Србовања" одликован из Беча орденима, По мало мутав човек): Господо радикалска, крупиа и ситна, славна и тамна. Тресла се брда родио се ,мшн. Д р. С о с (ђипи): Мислите ви мене ... Ја себн пзмољавам то присподобљење п уопште ја нпсам миш. Јакобинци: Нпси, ниси! Тп си Бранко, пацов. Др. Сос: Нисам ии пацов. Пацов је Мушицки п Др. Жарко. 16 хиљада форшуса један а други . . . А интеркаларски даљски рачуи од 40.000 необрачунат. Јаша с ножо м: То ће патријарх платити чим свршн са мном рачун којп има да пречисти. Поиа Пај а Туцић : Његова Свјатост није могла с вама рачуне пречистити, кад му још није одобрен зајам од 300.000" круна пз народних фондова. Ј а ш а с н о ж о м: Ал је обро даљски кукуруз .. . Попа Паја Туцић: Тај је за Пешту намењен. Опет за цречпшћавање . . . Јакобинци: А шта је оставио нама шипак. Ваљда да поцркамо од глади. Је ли познато његовој светости да ирасици тако не волу кукуруз као мп . . . С в и: Па шта ће бити сад од нас . . . П р е д с е д н и к с б р а д о м: Мир, мир, го-

сподо. Док је народннх фондова неће од вас ни један црћп од глади. Пера Шаран: II моје пиксле . . . Др. Сос: ) Др. Вилић: ) Тп да кушујеш! Др. Свињарев: ) II е р а III а р а п : Марш, цукеле једне! Ј е д ан м л ађ п д п сид ент: Јео вас отац и ко вас је скупио. Марко: Бећарине једне. Писма вам матерпна! Т р е ћ н г л а с : Измећарп! Ч е т в р т и г л а с : Кошутове подгузне муве ! Председник (звонп са клепетушом): Куш господо! Немојте да прекорачите пристојни парламентарни тои и да ме изазовете да вам морам нсовати матер и оца, нлн већ тако нггогод. То би ми било јако непрнјатно, а држим да ми ниемо овамо дошли да се између себе кољемо као пацови . . . него да се лепо братски иосаветујемо и ако имамо шта да делимо, да поделимо. Јаша с иожом: Балавци једни. Убришите рукавом нос. Вилић: А који си пруслук очин ти. Несвршени ђак. Ми смо бар свршили, како смо свршили за професоре а који си ђаво ти? Јаша с ножом; (Фразира). Пре свега то је глуиаво речено: „не свршени ђак". Докле је год неко ђак он није што друго, акад је што друго он није ђак. Вилић: То су робијашке досконице. Један дисидент; Је ли истина да од сада могу и убице бити биране са носланике на црквеном сабору?