Starmladi

Стр. 54.

СТАРМЛАДИ —

Пр. 7. II 8.

Нови лечник.

— Има много књига, у којима се може наћи упутство, како се живот даје спастн докле лечник не дође! Нови лечник: Мепи бп била потребна књига, из које бнх научио, како се у животу остаје, докле падијент дође! У(Вех мађарсНо1 јшНа у сскобвим шНшдаа? — Иетинит догађај. Учитељ (ђацима другог разреда основнс школе): Кажите ми децо, шта је то: Тауавг пуаг, 082 е§ Је1? У школи сви ћуте. Мали Ђура (диже руку у вис): Молим, ја знам! Учитељ: Но, да чујем! Мали Ђура: Тавас, њар, ес и тел, молим — то су четир кеца! Ко? Да! Добар одговор. Препирала се два човека о ортографији . Једап од њих, који је бпо мали на гурав, рећиће другоме: „Хоћете да говорите о ортограФији, а зпате ли бар шта је знак питања?" На тоћедруги: ,,Како неби знао ! То је једпа мала крнва Фнгура, која пита."

Из јсдно1 оредабања о пушоба&у по сбешу. „ . . . Кад сам једном у јужном делу Египта нутовао, на један пут сам бно близу мечака . . . као сад пгго сте ви удаљени од мепе, госиодо . . .!"

Паметап човек. Жепа: Алн Пајо, како можеш дати детету у руке велики нож, којим се свињи кољу ? Муж: Па нешто мора нматн. Ваљда му тек не могу датн нануњеп револвер да се игра! Увек је жена крива. Сељак (у рештаурацпји на жељезн ицн): До сада сам поппо шсст чаша впна, а воз тек кроз један саг долазн, којим ће моја жепа доћн; то је дванајест чаша . . . Боме је то страшпо . . . шга ме та жена кошта.

Сиролшх кројап. Иред матрикулом стоје две старе жепе. Једап мршавн кројач п једна дебела жепа венчавају сс. Једна од тих жена ће рећп: „Ујеее — тај јадпик неће дуго живети!" На то ће она друга одговорнтн : „Е шта, тај ће још поћас одапети!"

СТАРМЛАДИ и МЛАДСТАРИ.

С т а р м л а д и: Бил' ти менн младстари зпао рећи, зашто је у Сомбору, још пре великог нетка ирестало клерикално кленало „Будућност" — да клена. Младстари: Знам. Сигурно зато што „Будућпост" није и.мала никакву садашшост а сигурно ни будућност — у народу!