Student

DODELJENA PRVA STIPENDIJA za postdiplomske studije Isplatilo se desetogodišnje čekanje?

OLGICA MARCICEVIC, 12 godina, đošla je sva preirećna u našu redakciju i donela nam radosnu vest: njen tata je prvi beogradski diplomac koji Je dobio stipendl ju za postdiplomske studije posle čekanja koje je trajalo ravno deset godina. Za lo vreme on nije bio u mogučnosti da dobije stalno zaposlenje. јег je neprestano iščekivao obećanu stipendiju. Slika prikazuje malu Olgicu prilikom zakuske u našoj Redakciji.

Pronadjena је nova vrsta HELIKOPTERA

Dva studenta sa Novog Beograda pronašli su novi tip vrlo praktifinog aparata za letenje, pošto im je dodijalo da se svalci dan guraju autobusima. Ovaj aparat je vrlo jevtin 1 blće pristupačan studentlma, pošto se sastoji samo od pola metra рјаtna. Smatra se da će ovaj aparat smanjiti gužvu na autobusima za Zemun. Ovde donosimo i fotografiju ovog novog i praktičnog aparata za letenje.

Vrlo praktiEno vozilo za etuđente

Veštački meseci

Usled rapldnog opadanja »ro mantičarsJclh osećanja« kod današnje omladlne, Svetska omladinska jiga organlzovala je »Nedelju romantlke«. U tu evrhu postavljeni su veštačkl satelltl meseci oko naše planete. Naš fotoreporter snlmio je prvi romantičarski pejsaž. Parola nedelje je; »Svl u borbu za zdravo zaljubljavanje«. Amerlčki delegat u Llgl (koji je glasao protiv ove novtne) izjavio je da je sve to luk 1 voda. Trebalo bi na satelite. геkao je on. postaviti relejne televiziske stanice, a ne vračati se u mračnl period početka XX veka.

Iz starog Beograda

Pre desetak godina (oko 1955) dok još Beograđ nlje bio isključivo studentskl građ, ono malo studenata (50.000) imali su veoma interesantan način odevanja. Naravno to nije bila obavezna uniforma all priličan broj stuđenata paradirao , je radnim danom I nedeljom 1 tim svojim ođellma. Na našoj sllci vidlmo tri studenta u tipično] nošnji toga đoba kako razgovaraju na mestu koje j se zove (sa- j da u temeljima nove zgrade semlnara za \ Etnologlju).

„Student" rasprodan do poslednjeg broja

Како se vidi na našoj slici, beogradski studenij* jcš od ianog jutra stoje pred „Jugoštampom” kod Mostara, gđe se štampa naš list, očekujuči njegov izlazak da bi osigurali za

sebe bar jeđan primerak. Ovim ujedno obaveštavamo ćltaoce da ćemo od iduće nedelje biti u mogućnosti da list štampamo u onolikom bfoju primeraka kolika je potražnja.

Dve vesti

bez ikakve međusobne veze Za rektora Univerziiteta za 1965/66 godinu izabran ,је drug dr. Mića v uković, profesor Pravnog fakulteta, a za prorektora dirug dr. Đura Ilić, profesor Poljoprivrednog fakuiteta. Kako se saznaje. u planu za ovu gođinu predviđeno je ziđanje nove zgrade Pravnog fikulteta, kao i doziđivanje zgrade Poijoprivrednog fakuJteta.

Dve izjave na istu temu

МА NEMOJTE MLADICU .. , A MI NA TO ZABORAVILI .. •

i.. Izjavlo Je našem sarad- ~. blo Je odgovor Jeđne veonlku odgovorni pretstavnik Fi- ш važne 115nostl bllske deka . lozofskog fakulteta kada ga Je n ktn prlrodno matematičkog ovaj pitao kada 6e bltl gotov fakulteta, On Je đodao da će fakultetski statut na kome se nešto određenije moćl đa karađi već 11 gođina. že najđalje za 2 godine. '

Na Merkuru ima života

. .. Izjavio Je Pera Spa ;it stadent astronautike i pasioniranl istraživač (na slicl gore u levom uglu). On se upravo vratlo sa puta na svom interpianetarnom skuteru tlpa »Soko 471« I doneo ovu fotografilu koja nedvosmlsleno govori da na Merknru žive životlnje o groi razmera.

Sa nepoznate planete dosp»*o • jedan n'' , 'dić n ietećej cig-'i i dao je veoma melodiCnu izjavu za naš list.

LE' Л А CIOARA U BLOGRADU

MEĐUPLANETARNA LJUBAV O ukusima se ne diskutuje

Beogradske studentkinje, kako se viđl na našoj slici, stuplle su u vrio prijateljske i srdaćne odnose sa studentima sa đrugih planeta.

10. XII 1965 GODINE

TLUSTROVANT dnevni list beogradskih studenata

U idućem broju; • TERA BLIZNAKINJA ZEMLJE (SENZACIONALNI STRIP NAJNOVIJA EPI ZODA) • Z ANIML JIVOSTI • NAGRADNI REBUS