Student

JEDAN TRENUTAK SA... DIPLOMIRANIM STUDENTOM TEHNIKE

Verujte nije bilo lako, ali sad kad je sve prošlo, optirnistički gledam u budučnost.

KRIMINALNI BUDŽAK

Opasni zločinac JOŠ UVEK PRELAZI BEOGRADSKE ULICE

Naš fotoreporter je, posle višegodišnjeg traganja, najzad uspeo da iznenadi i snimi najopasnijeg zločinca koji se nažalost još uvek slobodno kreće po Beogradu. Dok se Džek Trbosek specijalizirao za žene, ovo se čudovište navadilo na studente. Statistike beogradskih fakulteta pokazuju da se broj njegovih žrtava, dobrih mladića i devojaka koji sve dobro nauče pa onda padnu, sve više i više povećava. Opravdano se pitamo ima li nekoga ko je nadležan da ovog monstruma spreči da poštenim Ijudima prelazi preko puta. Predlažemo da se ova opaka životinja u vreme ispitnih rokova drži u kavezu.

Organi Kriminalističke uprave nemoćni

Pronađen novi serum

Ovaj nepoznati seoski nadri-lekar pronašao je klicu razdora između Medicinskog, Stomatološkog i Farmaceutskog fakulteta. Uskoro če se pristupiti proizvodnji novog seruma. Takođe će biti donet i zakon o obaveznoj vakcinaciji osoblja i uprave sustanarskih fakulteta ovim serumom. Nažalost, pronalazač nije siguran da li če njegov serum pomoći i šumarima i sobraćajcima s obzirom na trajanje bolesti kod obolelih.

ДУХ ЛУТА БЕОГРАДОМ

ДА ЛИ ЈE TO ЦЕЛИСХОДНО?

У бифеу „Прозор” наш сарадник је успео да се Упозна с једним симпатичним духом и да од њега добије интервју. Сазнао је да је то Дух науке којије, пошто је прогнан с Педагошке катедре Филозофског факултета, остао без стана и смуца се сада од кафане до Послс фајронта понаша се као сваки просечни дух. Пошто је био мало припкт, дух се у наступу искрености љуто жалио на поменуту Катедру која не предузима енергичније мере да му код себе обезбеди бар најскром није местанце. Како он каже, на тој катедри има неких људи који ra лично мрзе.

IZ NAUKE I TEHNIKE

ТАКО TREBA DELITI DIPLOME DECI OVOGA БЕКА MEHANIZACIJE

Vest koju je »Student« objavio i u kojoj se tvrdi d» цц diplome na Beogradskom univerzitetu deie služitelji, de- цц mantovana je od strane nadležnih faktora. Faktori su izja- ЦЦ vili da je na većinl fakulteta za ovu svrhu uveden bager §Ц; koji koji vidimo na sllci i kojl taj posao vrši brzo, eko- ЦЦ nomično i svečano. Svečano zato što dugme kojim se ша- == šina stavlja u pogon pritiskuju lično dekani u trenucima ЦЦ kada imaju malo dragocenog slobodnog vremena. Џ=Ч

OPROBANOSREDSTVO IZ UVOZA

КАО što se sa slike vidi, zaista su lepi limunovi koje Je grupa za srpski jezik na FHozofskom fakultetu nabavila radi slanja izvesnom broju maturanata ne bi li ih priđobili za upis. Saznaje se da je izvestan broj nastavnika Beogradskog univerziteta privatno kupio limunove iz ovoga kontigenta da bi obezbedlo posetu svojim časovima.

KURS PSIHOSOMATSKE GIMNASTIKE

Џ UČITE SE DOK STE MLADI Slika dole: Za buduće asi•tente: Vežba: »Jutarnjl pozdrav ргоfesoru«. Glavu što niže klćma se savija dok Je mlada. Poželjan osmeh. (Autor vežbe Vrtirep Uvlaklć. asistent). Sllka đesno: Za buduće filzofe Vežba; »Raclonalno jczgro Hegelove dijalektike«. Cilj vežbe Je: postaviti na noge ono što je dubilo na glavi. (Autor: Frazan Citatović, student filozofske grupe).

чвшшшш NAOPAČIE Beograd 20 aprll 1956 gо d.