Student

BUD ŽET: IZLAZ JE NADJEN

UNIVEKZITETSKI SAVET POCEO SA PODIZANJEM TORNJA ZA BUSENJE izvoha

Iz ovog Izvora, kako smatra Savet, poteči će sredstva za stiperiđlrarije postdiplomsklh studija.

NEPOZNATI UZROK MRŠAVLJENJA I Z м E D I C I N E

Već duže vremena lekari Studentske poliklinike lupaju glavu slučajem studenta Zazjavala Dangubića. Otkad se upisao na fakultet, ovaj mladić je počeo naglo da slabi tako đa mu je sada i zdravlje ozbiljno naru Seno. Lekari ne znaju šta je po sredi: Da li Dangubić slabi od besomučnog. konvejerskog šetanja po štrafti, 1Ц se jede fito nlje dosad poiožio nijedan ispit. Treće mišljenje, manje verovatno, pretpostavlja da je nesrećnog studenta izgrizla savest zato što fe na maturi prepisivao pigmene zađatke od svojih drugova.

Lične drame

TRAGEDIJA JEDNOG DISKUTANTA

Kako slučajnosti mogu uticati na sudbdnu jednog čoveka pokazuje drama studenta Trandafdla. Na našim fotosima se vide razvojne faze deformisanja Trandafilove ličnosti tokom jedne principijelrie diskusije na kojoj se on, iz nepojmljfvih razloga, našao lično uvre\ đen.

Umetnička fotografija

ODLUKA O UVOĐENJU KVALIFIKACIONIH ISPITA PRITISKUJE PSIHU BUDUCIH AKADEMSKIH GRAĐANA IZ ALBUMA MASTE JEDNOG MATURANTA: PRELAZ IZ SREDNJE SKOLE NA STUDIJE

SAMO CITAT

Siudenti misle da je moj predmet strašan... da je pro fesor strašan. Međutim, ja nieam stra San, samo je moj oređmet prava nauka!

NO V OPRODAĐENI FOTOGRAFSKI ARAPAT ZA SNIMANJE SADRŽAJA SVESTI DAO JE ZANIMLJIVE, ALI I PORAZNE REZULTATE

Slika koju donosimo načinjena je nad svešću jednog brucoša. Na njoj se n upropašćenom crno-belom svetlu vidl pretstava tog mladog ćoveka o nastavnom pl ' u njegovog fakulteta. Međutim, subjekt Je doveo u pitanje naučnost ove melode svojom izjavom: »Ja vrlo dobro znam da moram dali tačno 10 ispita za četiri godine osatalo me ne in* teresuje!«

НАОРАСКЕ Beograd 27 aprll 1956 go d.