Topola

10

далеко доспелп у осталим вештинама, толико смо још нешто заостали у вештини добре хране. А ту вештпеу по моме мишљењу нппошто не треба занемарити крај осталих. Ја сам се бар, што се мене тиче, увек днчио тпме, што кажу за мене, да сам посласник, па бпо бих срећан, кад бих могао што допринетп, да се атпнска кујна дигне на випш степен савршенства. Впдим, како се неки међу вама мало подругљпво смеше, као да су ради рећи, да нашој Атпнн то не треба, п да је додуше у осталпм вештпнама, алп не у тој, позвана, да предњачн осталим народима. Дозволпте ми, да вам кажем, да то нпје тако. Та кад се познвате на наш пзврснп мрамор, на лепу нашу иловачу п на друго гатошта, то ћу вам ја лако доказатп, да нп под једшга поднебљем не ћете наћп боље соли п зејтпна п сирћета н ароматског бпља, него у нас, а то су све баш вазда нај јаче снате у руку кувара-вештака. Да п не говорпм о атпчкој солп, која је у двоструком славна. свако знаде, да се нпшта не даје сравнпти са плодом атичке маслпне, да је бпље на Пмпту најмпроднјније те је баш с тога u мед на томе Имиту најслађп, што га нма. Менп је жао, што са.м из Снцилпје морао дозвати кувара те тако тек добпо одиста пзврсна. А тај је зове се Анархарспд баш прави мајстор, смем рећа,. да је Фпдпја илп Софокле у кувању. Нико не уме, као он, зачинити јело, да чисто