Topola

11

мораш јести. Когод ијоле разуме, шта је лепо јело, свакоме ће пријати ево ова чорба, у којој је укувао те кобасичиде, вптаоце те, те џигерњаче, мале те птпце. Можете се овде уверити и о томе, како вешто уме да распори и дроб да пзвади туманима, јегуљама и муренама, па како пх лепо уме онда да испуни п надене брањузима, јајнма и остригама. Исто ће вам се тако свпдетн његова зечевина и срнећевина, његове јаребице, шљуке и фазани, а богме и колачп његови, замешени с млеком, и медени, напуњени свакојаким воћем. Овај бисте час, ја то опет кажем, имали прилике, уважити рад тога човека, али све вас чисто бих рекао Атињане у опште све једнако распињу друге мисли те не можете право да испитате ту вештину it да јој радо признате вредност. Управо су само готовани од заната прави изображени посласници и захвални гости за трпезом. На срећу у Атини с дана на дан расти број тих стручњака у вештини, о туђем трошку добро јести. Ја имам, као што рекох, сваки дап за триезом до дванаест таквих стручњака па не могу бити без њих. Несносно је то, сасвим сам уживати оно, што је најбоље. Треба да видите, како озбиљно ти људи врше свој позив, како језиком пуцкају, како обрве дижу у вис, кад их изненади мој кувар каквим новим изуметком, или макар тиме, што познато јело некако друкчије удеси, али само тако, да једино стручњак