Učitelj

64

Сад је баш изашла књига:

СЕКОКИ СВЕТ

Са овом садржином: Отачаственица. —

| 1 Краљевина Орбија: граница, величина П број становника. Брја и планипе Реке. Путови. Топлота. Влага. Ветрови. Рудно благо. Биљни свет. Животињски свет. Вера. Подела на округе. Управа у општини, срезу и округу. (У описивање округа ушло је: границе и срезови, брда, реке, равнице и плодност, места, манастири и најзнатније историјске личности). |

1. Стара Србија; граница величина и број становника Брда. Реке и језера. Клима. Руде. Биљни и животињски свет. Места. Управа. Најзнатније историјске личности.

Овако су још описате ове српеке земље: 111. Маћедонија, 17 Црна Гора, У Босна, и Херцеговина. УГ Далмација. УП Истра. УП Хрватска. 1Х Славонија. Х Срем. ХЛ Бачка. ХП. Банат. Шреглед свих српских земаља.

Да би било јасније читаоцима оно, што се у овој књизи описује, додата, је колорисана карта српских земаља, пет слика најзнатнијих српских вароши и једна слика српске народне ношње Књига је велика 11 и по штампаних табака, сем карте и слика. Цена је књизи само | и по дин. Књижарима и продавцима даје се обичан рабат. Наруџбине се врше само за готово преко књижаре Вел. Валожића или преко

потнисатог. Лет. М - ји КЕТИЕ УЧИТЕЉ.

ПОЗИВ НА ПРЕТИЛА ТУ НА ЛИСТ

УЧИТЕЉ.

Са овим бројем почиње своју четврту годину излажења. Је ли он до сад одговорио ономе, шта је се од њега тражило, то треба да пресуде они, у чијим се рукама на читању налази. Он ће и у будуће излазити са истим правцем, под истим уредништвом, у истом времену и Формату и као орган „Учитељског удружења“ Од одзива оних, рад којих се овај лист издаје, зависиће: оће ли лист у идућој години излазити са још једријом и плоднијом садржином, а садање п нове сараднике молимо, да нас у овом потпомогну својски, а другове да се око претплатника заувму свесрдно.

Цена Учитељу остаје досадања.

~

На годину 10 дин. или 5 Фор. Ко роди . НЕ » : » 2. » » ПЕЋ » Претплатити се може и код месних пошта. ПШретилата се шаље

„Уредништву Учитеља“ у Београду. Без претплате лист не ће се ником шиљати, Уредништво

Одтоворну УРЕДНИК Драг. Топлица УЧИТЕЉ КРАЉЕВСКО-СРПСКА ДРЖАВНА ШТАМПАРИЈА