Učitelj

288

УЧИТЕЉИМА И ОСТАЛОЈ ЧИТАЛАЧКОЈ ПУБЛИЦИ.

Јавља се, ради знања, г. г. учитељима, г. Г. читалачкој публици и свима онима, који имају додира са листом „Учитељем“ ово:

[

Уредништво „Учитеља“ иселило се из досадањег свог стана и преселило се у основну школу код Саборне цркве.

Н

Пошто се, баш при закључку овога броја „Учитеља“, десише данашње прилике у нашој отаџбини, то је „Глаини Одбор учитељског удружења“ у сед"ници својој од 22 ов. м. решио:

„Да се даље издавање „Учитеља“ привремено обустави, а чим настану боље прилике одмах ће отпочети свој рад“. Сараднике, другове и пријатеље молимо, да своје радове шаљу на нову адресу. У исто време умољавају се претплатници, да своју адресу тачно јаве уредништву, како би им се лист у будуће уредно слао.

| Уредништво | 5

АЊИЊЕВНИ ОГЛАСИ

ПОЗНАВАЊЕ ПРИРОДЕ

ЗА ТТ РАЗРЕД,

ПОЗНАВАЊЕ ПРИРОДЕ ЗА ТУ РАЗРЕД.

Обе ове књиге готове су. Оне су израђене по сталном програму за ове разреде. Познавање природе за ПТ разред износи 10 штампаних табака и стаје 1 динар. Познавање природе за ТУ разред износи 10 табака, а и она стаје 1 динар.

. + . % Распоред, као и материјал познат је свакоме ко је читао. „Учитеља“ а по оним нредавањима израђене су обе ове књиге...

Молим другове и пријатеље да се око растурања заузму. Новац треба слати мени или Вел; Валожићу књижару овдашњем. Никола Стојановић

учит. код саборне цркве