Učitelj

480

= ~ ШОМЕАВЕА

У 28. броју „Учитеља“, на страни 444. у трећој врсти првога ступца стоји: „Свак чува своје место, да га не попрља, мука му је“, а трсба: „Свак чува своје место, да га не попрља; кад га попрља, мука му је.“ — Молимо читатеље да ову пеправву приме к знању.

У прошлом, 29., броју потврале су се неколике погрешке у чланку „Педагошка хигијена“, које је нужно 4 пре читања. Моле се читаоци да то учине.

На стр. 450. у Т. ступцу 11. реду оздо стоји: обраћамо, а треба обратимо; у реду 10 оздо стоји: изоставив, а треба поставив, и у реду 5. оздо стоји: здање, а треба зидање.

На страни 451. у 1. ступцу | реду овдо стоји: и незнајући, Тре незнајућм. #7

На стр. 452. у Г. ступцу у 1. реду овдо стоји: имену, а треба мњењу; у другом супцу ]. ред озго стоји: једно, а треба једино - и у 10 реду оздо стоји: овди, а треба овде. Редакција.

· Одговори уредништва.

Н. 0. Ш, ђаку учит. шк. Н. — Шрим.

М. С. — Г. Мат. — Примљено 5 дин. 12.50 дин. претплате. -

претплате.

Председнику ошштине. Џеп. — Прим- Ј Ж.ив,Р. – Ћ.— Пра. У. љено 5 дин. претплате. у 10 дин. до краја године. РЕИНИОН 1 ВВ ЕВЕ НЕ ЕА

ПРЕТПЛАТНИЦИМА

[. Умољавамо све претилатнике, који нам дугују до 1. Октобра, да свој дуг што пре измире, јер није шраво да се Оссплатно прима лист, а на рачун касе Учитељског удружења.

11. Наш скупљач је за Јагодину и околину г. А. О. Стотић, цртач. Умољавамо претилатнике из тога краја да полажу претплату г. Андри.

Редакција.

Власник | И ИЗДАВАЛАЦ учит. удружење“

| _ Одтоворни УРЕ АНИ Коста Петровић, УЧИТЕЉ, КРАЉ. СРПСКА ДРЖАВНА ШТАМНАРИЈА,