Učitelj

#96

П.

Прочитано је писмо г. Николе Николића, правозаступника, којим тражи да му Учитељско улружење по парници Удружења, ради покрађених му књига,а за заступање плати, 28 динара.

Решено је: да се председник споразуме с њиме и да покуша, код њега, да он ову суму наплати од лица које је било највише заинтересовано пекадашњом покрађом, а за чију је љубав Гл. Одбор решио да се вођење парнице прекине.

Ш.

Прочитано је писмо председника под-одбора, Бољевачког, којим шаље расправу: ;0 вишим основним школама,“ Уз то председник јавља да је држата забава, и да се поред питања о вишим основним школама претресало и питањео „Ревизији.“ На завршетку писма вели се: да збор сматра даје држање Главног одбора часно џ корисно па Учитељско удружење.

Прима се к знању.

И

Прочитано је писмо председника под-одбора Варваринског, којим јавља да шаље Гл. Одбору 11:50 д. на име улога и списак чланова.

Прима се к знању.

У.

Прочитано је писмо г. Милана Убавкића, председника Руднич-

ког месног збора, којим шаље одговор на постављења питања од стране Гл. Одбора.

Прима се к знању.

МТ.

Прочитано је писмо председника дружине ђака Учитељске школе, којим тражи да им се врати књижница и остале ствари. Решено је: да им се врати.

УП.

Прочитано је писмо председника Азбуковачког месног збора, којим јавља да је образована. управа, и да се поред редовних уписало и 6 помажућих чланова.

Прима се к знању.