Učitelj

Рад месних зборова Учитељског Удружења.

— ~ лљ—

Рад рудничког збора.

На првом редовном састанку, држаном 16-ог Октобра. 1888., М изабрата је управа, у коју су ушла ова лица: Председник: М. С. Убавкић. Потпредседник: Драг. Димитријевић, Пословођ: Персида | Јовановићева, Чланови: Панта П. Симић, Ивко Стојшић и Станојло Ковачевић.

П. бастанак

ДРЖАН 8. нов. 1888 у Г. Милановцу.

Били су: председник М. С. Убавкић, потпредседник Драг. Димитријевић, чланови: М. О. Красојевић, Персида Јовановићева, Драг. (С. Убавкићева и Љубица Недељковићева.

Председник је држао предавање у ТУ. разреду: О Немањи. ЏПредавање је разгођено на два часа и овога пута свршено је оно=“ лико колико је одређено за један час, а то износи У, предавања, 24 на другом би часу била '/, истога, а уз то би, после тога, дошла | отишта репетиција, с чиме би се предавање потпуно завршило. Критика на исто одложена је за идући састанак, који је одређен 31. 4. Декембар т. г., када ће поред критиковања, бити и предавање. Г-па Персида Јовановићева примила се да тада држи предавање из Ра-_ чуна, у 1. разреду.

ПТ. Састанак

Одређен за # Дек. није се могао држати тада, па ни 92 Декембра ва кад је одложен, — све због рђава времена, већ је држат 31. Дек. 1888.

Били су: председник М С. Убавкић, чланови: П Симић, Драг.. Зисић, И. Стојшић, Драг. О. Убавкићева, Љубица Недељковићева и Персида Јовановићева. |

На овом састанку било је критиковање предавања о Немањи. Предавач је прво позвао онс чланове, који су били присутни, да.