Učitelj

кажу своје примедбе, ну по што нико од чланова није изјавио да би имао шта приметити, — онда је предложио да се исто предавање да на оцену коме од чланова, те да га и у рукопису прегледа. Збор је изабрао Ивка Стојишића да поменуто предавање прегледа и оцени,

Председник напомиње да би, према ранијој одлуци, требали сви чланови да положе претплату за лист „Учитељ«, јер од 1 Јануара већ наступа нова годпна,.

Ивко Стојишић предложио је да чланови потпомогну издања г. Милоша Миловановића, професора Учит. школе.

— Збор је обе ове напомене примио к повољном знању.

Поред овога, по предлогу Ив. Стојишића, решено је: да се преке дружипског листа „ Учитеља“ позову: г. г. Урош Благојевић и Филип Видаковић, да објасне: за што су иступили из Главнога Одбора, те да се.види ко смета напредовању и опстанку »Учит. У-

дружења.“

Ту. Састанак

ДРЖАН 29. ЈАНУАРА, 1889. год.

Били су: председник: М. (О. Убавкић, чланови: П. П. Симић, Мил. Михајиловић, Драг. Зисић, Драг. С. Убавкићева и Персида Јовановићева. На овом састанку имало се држати предавање из рачуна у Ш. р. ну по што су ђаци распуштени кућама, јер су свршени полгодишњи испити, — то је председник изнео на дневни ред: да се већа о надзору у осн. школама. Дебатовање је трајало читав сахат, али није донета никаква ресољуција, него је остављено да се о тој ствари још више размисли и још неколико пута дебатује.

Идући састанак је одређен за 30. Јануар т. г. по што ће многи члапови бити овде.

у. Састанак

ДРЖАН 30. јан. 1889. г. У Г. МилАНОВЦУ

Били су: председник: Милан (О. Убавкић, чланови: П. Симић, Миленко Михаиловић, Витомир Николић, Ивко Стојитић, Јеврем Маринковић, Драг. Зисић, Драг. С. Убавкићева и Љубица Недељко– вићева.

Гост: Г. Петар Ристић, писар судски.

По што је потпредседник овога удружења г. Драг. Димитријевић учитељ из Мајдана, дао оставку на учитељство, услед премештаја, то је потребно изабрати другога потпредседника. — Збор је изабрао Ивка Стојилимћа, учитеља из Љутовнице.

198