Učitelj

Ут. Састанак

ДРЖАТ У АРИЉУ 18 МАЈА 1888 год.

На састанку су били: председаик Цветко Радојичић; пословођа Јанко Протић; Саво Атанасијевић и Тривун Павловић учитељи пожешки ; Љубомир Јојић, Михаило Станојевић, Андрија Драгутиновић, Ћирило Јанковић и Јелена Костићева — учитељи ариљски; Диони– сије Ковачевић, учитељ карански; Аврам Динић, учитељ миросаљевачки: Јеремија Тошић учитељ прилипачки и Миленко Поповић учитељ добрињски.

Нису били: Сретен Лазаревић, Милева Павловићева и Јелена Петровићева.

Прочитан је записник прошлога састанка, који је без примедбе

примљен.

П

На данашњем збору држао је предавање Михаило Станојевић учитељ ариљски о „десетним бројевима“ у ТУ разреду. Предавање је трајало један сат. По свршеном предавању држата је критикаПредавање је критиковао Цветко Радојичић. Пошто су избројате главне мане предавања, председник збора пита: како се исто има примити; — да ли као добро или не. Збор одлучи да се предавање прими као добро.

шШ

Председник тражи и моли чланове да положе своје улоге до 1. Маја, тв да се тако изједначе с уплатом, који су изостали, што неки и учинише,

ЈУ

Председвик пита: где се мисли идући састанак држати 2 Збор већином гласова одлучи: да се идући састанак држи у Пожези 29. Маја ове год. Дневни ред тога састанка на предлог председника биће : разговор о ревизији и читање превода Љуиомира Јојића, који је раније пријављен.

Састанак је закључен у 95 часова по подне,