Učitelj

241

ту

Михаило Станојевић пријави збору да има једну расправу о „природности у васпитању и настави“ написану, изјављујући да ће је идућег састанка, донети да чита. Збор прима к знању.

М

Председник пита: може ли се још један састанак до Пегровадне држати Збор је донео одлуку да треба држати још један састанак до Петрова-дне; и то после 90. Јуна кад председник одреди. Дневни ред тога састанка да буде: Читање расправе коју је Станојевић пријавио и избор једнога или двојице чланова, који ће на овогодишњу учитељ скупштину ићи.

Састанак је закључен по подне у 6 сати.

Ут. Састанак ДРЖАТ 96. ЈУНА 1888. год. У ПожеЕЗИ,

Били су: председник збора Цветко Радојичић, чланови: Саво Атанасијевић, Владимир Радојичић, Сретен Лазаревић, Јеремија Тошић, Љубомир Јојић и Андрија Драгутиновић.

1

Председник саопшти збору : да Михаило Станојевић који је на прошлом састанку изјавио да ће читати свој пријављени чланак као расправу — није дошао. Даље рече: пошто су многа чланови овога, збора изостали и нису данас дошли, да би се могле чути свачије примедбе на овогодишњу ревизију — то се данас о томе неће ни говорити; а свакоме се члану оставља на вољу, да може према, своме нахођењу, према своме назору и примедбама — писати и износити

на јавност критику на ово-тооишњу ревизију.

П

Председник рече: да је на реду да се избере један или два чланв од овога збора, који ће ићи на ово-год. учитељску скупштину у Крагујевац. Изјављује да он због домаћих ствари неће моћи ићи. Пита дошавше чланове, који ће драговољно ићи; — Пријавили су се да ће ићи: Владимир Радојчић, Сретен Лазаревић и Љубомир Јојић. Збор је ову тројицу својих другова огласио као своје изасланике. Састанак је закључен по подне.