Učitelj

249

год. Приход овога збора био је јединствено од улога чланова, и износи 43 динара. Од ове суме по штатутима дружинским послато је, Главном одбору учитељског удружења 921 и по динар као половина. целокупиог улога. Расход износи два динара. У готовини се налази 19 и по динара.

Збор је примио овај рачун као потпуно исправан.

Председник је као рачунополагач прочитао и списак чланова, који су своје улоге исплатили све, а који нису, као и то да се на дугу налази 6 динара улога.

У]

Председник чита извештај о целокупној радњи месног збора, напомињући да је такав извештај у изводу и главноме одбору заје– дно с рачуном о стању касе месног збора — послат.

Збор је ово као умесно примио к знању. -

Ми Председник пита збор: како је најпрактичније полагати месечне улоге, — да ли свакога месеца или тромесечно, предлажући по–

следње као боље Збор је предлог усвојио: да се улози тромесечно полажу.

УШ

Председник јавља збору знања ради: да су из месног збора. иступили ови чланеви: Ћирило Јанковић, који је отишао за учитеља, у Стару Србију, Јелена Костићева због премештаја и Аврам Динић због губитка учитељске службе.

Михаило Станојевић предлаже: да се од сада води писмена, критика на држата предавања, да би критика што објективнија, и потпунија била.

Збор усваја Станојевићев предлог, напомињући да су неки чланови тако и практиковали на прошлим састанцима,

Исти предлаже да се држи једна забава у корист месног збора.

Претседник рече да се по дружинским штатутима не може забава држати искључиво у корист месног збора, већу корист касе п учитељског удружења, (т. ј. половина од добивене суме долази благајни учитељ. удружења а половина месном збору).

Одлучено да се на идућем ком састанку о томе донесе подро– бније решење.