Učitelj

199

а) 35 год. улит. службе да се сведу на 30 година.

6) добивени оцена „слаб,“ да уништи само ту годину, за урачунавање повишице, а не четири или 5 година као до сада;

в) учитељи који буду оцењивани оценом добар, да добијају повишицу на крају пете године. (До сада нису добијали никако);

г) учитељ и учитељица као муж и жена, да добијају додатак на квартир и огрев кад немају у натури, као два лица (а до сада су били као једно лицеј.

д) да се укину продужне школе и виша основна школа.

Прима се знању.

Ш. Председник вели да има 1400 дин. дуга »Мале Србадије« у унутрашњости, и 200 дин. у Београду, — па предлаже. да се исти.

што пре потражи од дужника.

Решено да се овај дуг што пре потражи од дужника нарочитим писмима.

ВУ. Председник чита разлоге оставци Мих. Јовића члана, гл. Одбора, којим даје оставку на чланство гл. одбора, Уважава му се оставка, но глав, одбор налази да наводи у оставци нису умесни.

У.

Председник напомиње, како би требало преко „Учитеља“ о6јаснити купљење улога по новим правилима.

Решено: да се поступи по предлогу, с тим да сваки члан плаћа по 3 дин. на пола године унапред, а не као до сад по 0:50 дин месечно, Ово да се објасни преко „ Учитеља..»

МТ. Председник предлаже да се заову годину обустави пздавање „ М. Орбадије» из разлога: 1. Што министарство неће више откупљивати књиге; 2. Што вересије има врло много; 3. Што нико не праћа редове. Усвојено је: да се „М. Србадија“ обустави за ову годину.

Ми.

Председник предлаже, да се два нова члана бирају место оних који су дали оставку и да се за упражњена места јаве члановима.