Učitelj

144

Ш; Председник јавља главном одбору, да треба да раде на питању литературе основ. школе с погледом на измене „у програму.“ Главни одбор усваја овај предлог и ставља у дужпост да то изврше : Н. Р. Поповићик Петровић. " Са овим је састанак закључен.

Деловођа : Председник гл. одбора: Д. Ј. Соколовић Н. Р. Поповић

САСТАНАЋ ХП. држан 3. Фебрудра 1891. год.

Били су: председник Н. Р. Поповић, потпредсед. Коста Гли_ шић, чланови : Јова Лазаревић, Димитрије Соколовић, Јован Д. Јовановић, Милан Велицки, Светозар Вучовић, Ђорђе О. Којић и Р. Вељовић. ђ Председник јавља глав. одбору, да су га чланови јагодинског збора г. г. Димитрије Димитријевић и Јован П. Јовановић питали усмено: да ли је гл. одбор при скраћивању програма имао на уму резолуције донесене на М-ој учитељској скушштини у Крагујевцу. Главни одбор поводом тог писма решава: да се резолуције М-те учитељске скупштине отштампају у онолико комада колико има чланова просветног савета, да их при дебати о програмина основ. школе буду имали у виду. И.

Председник јавља гл. одбору, да је добио писмо одг, Сретена Хаџића, предавача нишке учитељске школе, и почасног члана уч. удружења, који нуди гл. одбору свој рукопис о „Српској нашшоналној школи“ да исти уУчитељско удружење» као сво:ге издање штампа,

Решено : да се понуђени рукопис отштампа најпре у друштвеном листу «Учитељу:» за тим у засебну књигу у 1500 комада, и да се продаје по цени од 30 п. дин. Џисцу као награда за рад, да. се уступи 200 комада писте књиге.

ШЕ.

Председник чита пуномоћије г-ђе Анђелије Петровићке удове

почив. Милана Петровића учитеља, којим опуномоћава г. Косту