Učitelj

ЧАКВЕГО СЕ.

не

У просветном савету отпочето је претресање програма за основну школу. До сада је претресан програм из, Српскога језика у 1, ПЏ, и Ш., разреду. Програм је у нечему измењен, али је у главноме примљен онако, како су поднели београдски учитељи. У идућој свесци донећемо претресен програм у појединостима.

_--_________-( == _

ОДГОВОРИ УРЕДНИШТВА.

ње

Од 15. Јан. до 15. Фебр. уредништво је примило предплате :

За целу 1890 год. Школа у Врбници. М, Л. на Рашци. М. Ст. Калањевцима. (и за 1889. Т. М. у Брзану. П. Др. у Матејевцима.“ Ј. М. у Бошњанима за 1889. год. О. П. у Бошњанима У, г. Л.Ј у Николичеву. О. П. Глоговад 3/, год. Ј. Б. Лесковац. Школа у Меленци. Шк. у Кули 7, год. П. Т. Штубик, Н. Б. Рогљево. Д. М. Рајац. а

За целу 1891. год. Шк. у Врбници. Шк. у Рудној Глави. Т. М. у Брзану. В. А. у Јежевици, В. Ж. Сталаћ. Шк, у Д. Милаповцу“· Општина Кузмин у Срему. К. Ћ. Прокупље. М. П. у Ман. Дужи (Херцег.) Шк. дупљанска. Шк. у Петровцу. Шк. у В. Градишту. В. Г. Младенац, Т. Северин.

За И. полг. 1890 и |. полг. 1891. Др. 3. у Брђанима. Л. К. Кусадак. Р. Ст. Ботуње. И.М, П. Ђ. у Петровцу. П. И. Златово..

За |, полг. 1890. год. Љ. Р. Пожаревац. М. Р. и Шкр. на Рашци. П.Ј. у Д. Милановцу. Шк. књижница у В. Кикинди. Л. Н. Београд. Р. П. Средњево. К. Т. и Д. М. Крушевац. В. Параћин Ср. П. Станичење. Ј. К. Трњани. Т, М. Пирот. Ј. М. Пирот (и за.