Učitelj

528

Г. Чолаковић. одваја мњење. ди одбдру овоме пе даје никакве важпости ; јер мисли да је то ствар народипх посланика; и, да се не моли министар, већ да се ради преко посланика.

Цвета Павловићка вели да је г. Чолаковић одвојио своје мњење као ревизор, а не као учитељ. Чуди се како може имати таково мишљење учитељ — г. Чолаковић. Ми господо, овде износимо своје "жеље, па ако оће Министар да црими добрм ако не никоме ништа.

Миленко Чабрић. Мени је жао што сте погрешно разумели г. Чолаковића, Г. Чолаковић вели да не треба оваке резолуције да "потичу од нас учитеља, већ да то као потреба, иде КИНУ посла= ника. — Слажем се са мишљењем петнајесторице.

Г. Љубисав Јовановић. Кад је скупттипа одредила одбор, она, му је ставила у дужност да извади неке тачке које би требало изнети пред скупштину, Ми смо учинили тако. Г. Чолаковић по свршепом послу одваја мишљење. За то сам, да ова скупштина најенергичније тражи да се и за нас ма шта учини, за тражење је господо скромно. — Скупштина прима.

Војин Љешевић вели да је сваки знао шта ће се на овој скупштини радити. Износи мишљење свију учитеља да треба да се из-.

' несе мишљење о изменама и допунама закона о основ. школама.

М. Ђелошевић вели да је већина приватила предлог, тражим да се реши. -

Јов. П. Јовановић вели да је ово израз нашег учитељства слаже се са тим предлогом и тражи да уђе још једна тачка односно квартирине да кад се учитељица уда за учитеља има квартирину. — Скупштина прима.

Г. Мијаило Милошевић вели: да је нашао г. Косту Петровића и саопштио му жеље скупштине. Даље вели: да је г. Коста благодарио скупштини што је послала изасланика да са њим води. преговоре, али му није могуће ла ради у одбору; јер је вели доста радио, па се уморио, а не због личне мржње. Најзад га убедих да ваља остати у главном одбору. Он рече да она личност ако остане не може опет радити, Зато ја предлажем да се избере други пошто _ г. Урош даје оставку.

Г. Дим. Димитријевић је мишљења да скупштина још овде ту ствар реши, оће ли остати или не, или ће један иступити, а не 15 се други одбор бира.

Г. Урош Благој евић вели да ће он пристати да свите из главног одбора ; јер вели личне ствари не треба скупштина да узима у обзир.

· Председник пита оће ли се још говорити. — Скупштина тражи "да се реши.