Učitelj

542

мање са врло добром! Окоро 10 година, је од како ова школа даје ђаке са оваким испитом ! У

Код оваких наставника, и правца, који у овој школи влада, никад ова школа неће више дочекати оно срећно доба. кад су њени ђаци полагали испите већином одлично и врло добро. (Колики је регрес до стања. — кад већина ђака пада на испиту !!| Кад је Стојан Новаковић у сред скупштине узвикивао : «Учитељска школа , спремом својих ђака, надбацује свој задатак,“ и кад је Светислав Вуловић у Просв. Савету говорио: „Треба, треба смањити програм те школе јер њени ђаци купише где год која нова књига изађе.» Садашњи наставници и ђаци постарали су се да им се овако што год не може више/никад пребацити !

Надамо се да ће г. министар озбиљно промислити о овако жадосном стању ове тако важне школе, ако му се оно достави до знања, јер је и он сам погрешио што није одредио — као и до сад — свог изисланика и за ову школу. Овим пропадању ове школе треба једном стати на пут!

ПРЕТИЛАТНИЦМИА „УЧИТЕЉА“

Ово је свеска за месец Јуни и Јули. Претплатници овим ништа, не губе, јер не само што је ова свеска већа но што треба, него су све свеске у овој години имале више од 4 табака.