Učitelj

316 УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊ

– не = _НАА__ а

нпр: претплата на „Учитељ“, члански улози, приход од забава итТ.А. За све ово требало је да благајник донесе документа, па му се не би преабацивало, јер су послови благајника у главном добри, али би онда били. млого јаснији.

Никола Поповић; Ја примам замерке Контролног Одбора, али то је морало тако бити, кад се од кога примало што, није се могао и докуменат узети. Даље, је ли могуће износити сву друштвену имаовину, кад није сва сигурна, за то јо прекор благајнику неумесан. Ако пак Контролни. Одбор не верује благајнику, нека пошље једног члана у стан Глав. Одб. и нека се из књига увери о свему, што треба.

Ђ. Којић: Ја опет кажем, да не знам начина, како ћу доказати свако примање. Што се тиче списка ствари, он није донесен, јер је код другога, који је болестан.

М. Рашковић. Мишљења је да би било добро, образовати сталан Контролни Одбор од чланова Главног Одбора, који ће увек моћи прегледати рачуне и надгледати рад дотичног благајника, и онда се не бисмо. ничега бојали, а овако је немогуће.

Стан. Николић говори, како треба све ствари да се уреде у будуће. Ковтролви Одбор је приметио, што нема дукумената о примању, а то није могуће. Али има нешто, што је могуће и на шта му се може приметити, Благајвик је могао донети бар онај докуменат о готовини. Да би се знало право стање благајне моли скупштину, да се од сад уносе у имовину сви приходи.

Председник: Из говора предговорника види се, да се не пребацује благајнику за несавесно вршење своје дужности, већ да сеу будуће правилније ради.

Иавестилац чита цифре за које Контролни Одбор јамчи или не јамчи.

Председник пита: Остаје ли Контролни Одбор при своме2

Пошто је Одбор изјавио, да остаје при своме, то председник стави на гласење: Који је за то, да се прими извештај Контролвог Одбора овакав, какав је, тај нека седи; а који је против нека устане. (Већина устаје).

Предсеник: Оглашујем, да је извештај Контролног Одбора примљен са изменом коју је скупштина учинила.

За овим је председник позвао скупштину да чује кандадациону листу за чланове Гловног Одбора, у коју су ушли г. г. Урош Благојевић, Мил. Велицки, Мих. Јовић, Ђ. Којић, Коста Глишић Никола Поповић, А. Ј. Путниковић, Анта Голубовић и Мих. Сретенонића из Београда.

Јов. Поповић вели, да Коста, Петровић није ушао у кандидациону листу, а радом је својим то заслужио, после тога треба да уђе и једна учитељица.

Јов. П. Јов. слаже се с предговорником, јер је Коста један од оних радника, који су највнше корислтили Учитељском Удружењу.

Никола Поповић: Ја молим скупштину, да и мене изостави из кандидациоре листе, ако и Коста не уђе.