Učitelj

РАД МЕСНИХ УЧИТЕЉСКИХ ЗБОРОВА

325

1 Чита се писмо пожар. пододбора, којим извештава, Кал. Одбор, даје њихов пододбор решио: да и чланови утемељачи Учит, Удружења, ако су учитељи и даље плаћају свој годишњи улог, па предлаже Главном Одбору, да то усвоји. Главни Одбор није могао примити овај предлог пожаревачког пододбора, јер се овај коси са члановима 10 и 12 дружинских правила.

Пе

Благајник Гл. Одбора пита: Коме ће шиљати помоћ коју је скупштина решила да даје Зебићевој деци,

Главни Одбор решава, према решењу скупштинском, да се ова помоћ шаље преко г. Илије Радосављевића, учитеља из Зајечара. Настасији Зебићевој, ученици П разреда зајечарске гимназије — кћери пок, Зебића, бившег учитеља.

ТУ.

Прочитано је писмо г. Косте Крстића, којим јавља да је образован збор прокупачки, и да су решили да сви чланови примају »„Учитељ».

Прима се к знању.

У;

Прочитано је писмо Отеве Ђорђевића, члана Главног Одбора, којим јавља да се за члана утемељача уписао г. Сима Ђаковић, секретар Окр. Одбора у Крагујевцу. Предлаже да се у листовима поред благодарности истакне и циљ Учитељског Удружења.

Овај предлог усваја се.

МЕ.

Чита се молба г-ђе Милеве М. Радовановићке, жене пок. Милоша Радовановића, учитеља, којом моли за дружинску помоћ. 5

Решено: Да се г-ђа Митева обрати збору лазаревачком гдв је пок. Милош био члан, да збор реши, треба ли јој и колико помоћи.

УП.

Председоик предлаже да се од сада опширније штампају записници Главног Одбора, да се записници воде у укорену књигу и чувају у а0рхиви дружинској.

Овај предлог усвојен је са свим против 1 гласа.

МШ.

Стева Ђорђевић пита, Гл. Одбор шта је са резолуцијама које су поднетв г. министру просвете: “

Решено: Да му се одговори, да је. Га. Одбор ишао код г. министра просвете, и да се известио да су резолуције дате на реферат и да ће министар позвати Одбор кад реферати буду готови.

С тим је састанак закључен.

ДЕЛОВОЂ Мих. Сретеновић. ПРЕДСЕДНИК Мих. Јовић.