Učitelj

САРАДНИЦИМА,

Ан

Ј % : _ Молимо све досадање сараднике „Учитеља“, да и даље шаљу своје

___ радове овоме листу. Тако исто и! сваког другог, који је вољан и спреман _ да ради на овом листу, молимо да своје радове шаље уредништву. Сви радови, који се у „Учитељу“ штампају, биће награђени са 90) до

40 дин. од штампана табака. : Ову прву свеску шаљемо свима досадањим сарадницима и онима за

које држимо да ће бити наши сарадници. Оне који не желе бити сарадници налпег листа, молимо, да нам врате ову свеску натраг. Уредништво.

НА ВНАЊЕ.

Који од учитеља и учитељица у Србији желе да примају још који "педагошки српски или хрватски лист, могу слати претплату преко уредника, „учитеља“ за ове листове:

_ Нови Баспитач, орган за педагошку књижевност, уређује Мита Не"шковић. Излази у Н. Саду у месечним свескама од 9— 3 таб. вел. 89. Стаје "на годину 3 динара.

. Мартедак баворјв та исбеје, илеојћејје 1 5уе рпјафејје пјадел — глабило Хрватскога педагошко-књижев. збора и Савеза хрватских учитељ.

друштава. Излази у Загребу сваког 1, 10 и 20 у месецу, на табаку вел. 89. _ Стајв на годину 5 Форината и 50 новч. — Претплатници овог листа до-

гијају као додатак Кпјшеупи Бтости, која излази 1 пут у месецу на пола табака под уредништвом Ивана Филиповића, а доноси оцене и приказе "недаг. п др. књига и листова хрватских, српских и др. КпјМеупа тоа _ само ва себе, за непретплатнике МаргеКка, стаје за годину ! Фор.

Суоја, НЕг ха истеђе 1 рпјаћеје 5Којвбуа. Излази у Осеку, под уредништвом Марјана Вуковића, месечно ! пут на табаку велике 80, стаје на бод. 2 Фор. и 30 новч. -

Укојеј Ут, 156 за ргопјсапје гкојвКкоста угЏагефуа, рбејагафуа 1 891јагађуа. Излази | пут месечно у Загребу на табаку вел. 99. под уредништвом Јосипа Цигановића, а стаје на год. 9 Фор. и 30 новч.

о ___ Који шаљу претплату за ове листове у нашем новцу, нека 1 Фор. _ рачунају 2,25 дин. Уредник.

аи мир аНае

| Због неких неприлика, које је уредништво имало, ова је свеска мало | вакаснила. Неприлике су те отклоњене и остале свеске излазиће на време.

зе Имамо све свеске од другог полгође прошле (1Х) год. (од Фебруара до јула). Оне се могу добити за 6 дин. или комад по 1 дин.

Брије —=<