Učitelj

606 ТЕЛЕГРАМИ

целоме Орпетву. Ми жалимо што нам није могуће било да штампамо садржину свију ових многобројних поздрава, но нисмо могли а да барем не изнесемо одакле су телеграми дошли и који су се сетили учит, скупштине, јер то у исто време казује који су се интересовали за рад ове учитељске скупштине и који у опште прате рад наших учитеља и поклањају му пажње

Као што се види из ових телеграма ова учитељска скупштина имала је највише честитака, из свију крајева Србије и из многих других крајева нашога народа. А кад ономе броју од неколико стотина учитеља, који су лично присуствовали раду девете учит. скупштине, кад се, велимо, томе броју дода и број учитеља и др. приј'теља наше школе и просвете, који, су телеграмом дали видљива доказа о својим симпатијама, према нашој школи и нашем учитељетву и најзад, кад свему томе додамо и зо што су и наши јавни листови о овој екупштнни почели више писа'и него о последњим скупштинама, које су пре ове биле, онда је, мислимо, неоспорно, да је на: е учитељетво почело јаче делати на пољу просветном и да се његовом раду почиње поклањати више пажње. Келета је само да се овако и даље продужи, па ће, надамо се, и успеха бити све више и више.

панда

РАДМАЕСОНИХ УЧИТЕЉСНЊНИХ ЗБОРОВА

До сада су обновљени још и ови учитељски зборови:

87. Пожешки збов. — Председник и благајник Влад. Радојичић, потпредседник Тривун Павловић. деловођ Никола Јовановић, одборници Јулка Јанковићева, Кат. Милетићева и Јанко Протић.

38: Кључки збор. — Председник Светозар Крапчевић, потиредседник Радисав Крсмановић, благајник Станоје Мијатовић, деловођ Драгомир Петковић, одборници: Влад. Савић, Др г. Мијаиловић и Богдан Миловановић. | 39. Поцерски збор. — Председник Андреја В Станојевић, деловођ Чедомир Ћирић, благајник Деспот Станојевић, одборници Мих. Ерић, Чед. Илић и Мих. Миловановић.

40. Азбуковачки збор. — Председник Риста Василић, потпредвеедник, Св т. Стојковић, благајник и деловођ Живојин О. Кретић, одборници: Митра Кретића, Јулка Лалићева и Мих. Бугариновић.

41. Књажевачни збор. — Преде-дник Ил. Радосављевић, потпредсед-

ник Трајко Ристић, деловођа Зорка Васиљевићева, благајник Божидар Поповић, одборници: Тодор Благојевић и Јован Милијевић.