Učitelj

Изреке о грешницима. Запамтите, децо, још и ово:

Исус Христос рекао је о грешницима још и ову изреку: Већа је радост на небу за једнога грешника који св каје, него за деведесет ц девет праведника, којима не треба кајање !

Апостол Павле рекао је: Браћо! Ако који од вас зађе са правоза пута (ако погреши) па га ко изведе на прави пут (ако му „ко покаже погрешку и поправи га) нека зна, да ће тиме спасти дугу своју, јер Ке жу се опростити мноти третови!

Доситије је био један научен човек, и он је рекао: Дизни онога који је шао, јер сваки од нас може пасти !

То значи; поправи онога, који је погрешио, јер сваки од нас може погрешити,

Опште понављање.

А.) Понављање свега у овим најглавнијим питањима :

1. За што. је Исус Христос одлазио к неваљалим људима 2

2. Шта су говорили Христови противници о томе, и шта су се спремали да чине 7

8. Шта им је И Христос рекао > . Какву је причу онда испричао 2 Шта је хтео да покаже И. Христос том причом 2 Како треба да поступају људи са онима који су што погрешилиг . Како учитељ поступа са рђавим ђацима; за што тако поступа 2 Како ви треба да поступате.са својим друговима, кад што погреше 2

За што тако треба да чините 2

9. Какву је изреку о томе изрекао Ис. Христос 2

10. Какву је изреку изрекао Апостол Павле2 шта то значи

11. Какву је изреку изрекао Доситије: шта то значи Б). Понављање свега без питања, причањем појединих — бољих ученика. Београд. 20—Х— 1898.

об а со

Јов. П. Јовановић. ј

, ПН РУДНИЧКИ ОКРУГ ПРЕДАВАЊЕ ЗА Ш РАЗРЕД Напомена. Ни један од бољих наставника данас неће спорити, да је за децу најинтересантнији и најбољи начин изучавања земљописа, после екскурзије, — када са казивањем планина, река, места ит.д иде упоредо и цртање свега тога, а уз то се још и историја уплете. Цр-