Učitelj

х

_ прилогом „Предавач“. Годину по-

· излази).

_ не враћају се.

ПРЕВОНД.

8. СВЕСКА ЗА АПРИЛ 1894. ГОД. 5 · СТРАНА 1 Методичке примедбе, од Пере Марковића предавача . . 617 2 Писање у осн. школи, од Јове М. Поповића ЧИН. = 640 3 Филозоф и Пегагог Лок, од Јов Јан. Кнежевића 67, пед. 661 4 Нов метод, од Војипа Љешевића учит, . У бИА на БОД) 5 Из школског живота. Један испит у основ. школа пре 40 ТОД ОдА.М „Максића Хоћу да за поправим, од Дим. А Поповића . .. ба с НЕ ла А 40 6 Књижевни преглед. Логика за срвање "иколе, превод г. М __ Шевића. „Ласта“ уредн Мил. Марковић, секр. Срп. граматика од П Несторовића учит Полетарке, песме Св. Н. Ћо- ђ ровића „Учитељ“, лист бугарски ПА А БА 4 Бивинокрафија мале с с "691 8 Учитељско Удружење. Рад. Гл. Одбора 1. 458: у/692 9 Белешке. Читуља. Одговори благајника. Мене бо Бао

„ПНредавач“ прилог „Учптељу“ у коме су предавања: О трани од Цв. Радојћчића О угловима и троугловима од М Велпцког. Из српског језика за приправни разред, од Дим. 4. Поповића.

~

„Учитељ“ излази 1 пут на ме- | | _ ЦЕНА ЈЕ листу: сец у свескама сд 5—6 таб. са : За целу годину: за Србију 10 | дин. За друге земље 10 Фран. или 5 Фор. За пола год. 5 д. 5. Фран, или 2,50 Фор.

Чланови Учитељ. У дружења (који плаћају 5 д. годишње) ако су из Србије добијају лист за '|, цене_ јевтиније (1,50 д.); ако су из других срп. земаља, за половину цене (6 Фран, или 2,50 Фор.)

чиње и свршава са школеком годином. (јула и августа лист не

Рукописи шаљу се уреднику и

Претплата се шаље Главном Одбору Учитељског Удружења у Београд. у