Učitelj

то УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ

П. састанак, држан 16. августа 1994, г.

Били су: Ур. Благојевић, К, Ј. Глишшћ, Ник. Чолаковић, Ст, Ј. Ни-

кодић, Л. Ј. Обрадовић, Ђ. С. Којић, С. С. Станишић, М, Станојевић и __К. И. Димитријевић, 6 у

Т. Прочитан записник [. саст Гл. Одбора, п — притљен,

П. Председник Гл. Одбора, реферише да је Пт. М. Јовановић-Батут позвао Гл. Одбор, учит. Одбор, да присуствује при дочеку лекарског друштва, а уједно да присуствују на банкету. — Остављено да председник избере 2 или 8 чл. Гл. Одбора.

ЈП. Прочитана молба Занатл. Савеза, "којим моли Гл. Одбор, да распрода 2000 ком. срећака са процентом 129, п — решено је: Гл. Одбору није могуће за сада ову молбу испунити, поред других разлога и с тога што још нису премештаји свршенц, па се не зна, коме од учитеља и где треба срећке слати, :

+ ТУ. Прочитано писмо изасланика посав. учит, збора Драг. Ђорђевића,

и Св, Ивковића, којим износе разлоге, да се породици поч. Алим. Бир__ чанина не даје новчана помоћ, коју је решила ХГ. учит. Скупштина пи остављена. Гл. Одбору на увиђај. Према доказима о чланству Алипмтшјевом које је послала управа збора посавских учитеља из Обреновца, и којој се за сад мора веровати. — Решено: Да се издајс новчана помоћ _ породици цоч, Алим, Бирчанина у 16 дин., како је решено до ХИП. учи-. _ тељске Скупштине, којој ће се цела ствар саопштити.

У. Прочитана молба Јове Н. Филиповића, учптеља из Љубовије, којим моли за 60 дин. помоћ, — Одлучено: Да т. Јов. Н. Филиповић, не може добити помоћ, јер нису испуњени услови чл. 19. правила.

С овим је закључен састанак, |

Председник |Е Делдовођа, а Гл. Одбора „Учитељ. Удружења“ |- К. И. Димитријевић, ~ Урош Блаљојевић,

| - -- - Оверавају: о 5 Јов П. Јовановић, О (С. Станитат.

ПТ. састанак, држан 28. АВРУСТА 1894, т,

Били су еви чланови. 4

1. Прочитан је записник ПО састанка 1 примљен, - -

= __Џ, Пошто су 9 чланова Гл. Одбора и један члан Надзорног Одбора "из Београда — решено је да се одмах позову зборске управе да гласају за чланове Главног п једног члана, Надзорног Одбора. Док се не. - избере- нов Главни Одббр, потпредседник Станоје Николић да вриш адми. нистратпвне послове п да прими од књижничара књижницу и од уред_- ника рукописе, Блајшшк лично да преда касу, имаовину пи рачуне новом

"Га. Одбору. Трошак за тај долазак да падне на терет удружења.