Učitelj

520) УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ ак | -___________- 2 =-28. 00: 20940 29055

зборовима, који желе подићи овакве расаднике. На основу овога да

се учини по молби и рачанском заору. Да би се у овоме циљу мо-

гло успешније радити дасе ступи у везу ис пољопривредним друштвом. Забаве се могу приређивати и за овакове циљеве.

1.

Чита се молба г. Симе Благојевића, учитеља у Опарићу, којом моли, да му се из касе учитељског удружења да на зајам 20 динара.

Председник извештача Гл. Одбор, да је објаснио г. Џими, да не може добити помоћ из касе учитељског удружења, јер није члан — а позајмица му се не може дати на основу правила учитељског удружења. Г. Сима задовољио се овим објашњењем и отишао на дужност.

ЧЕ

Чита се писмо председника жабавског збора, којим тражи од Гл. Одбора да му пошље »благајничку књигу“ јер је досадашња већ употребљена.

Пошто Гл. Одбор нема више ових »благајничких књига“, аи ове досадашње су непрактичне, то одбор реши: да се препоручи_ зборовима да место ове књиге набаве „дневник касе“, где ће уво- Х дити све приходе и расходе.

ТУ.

Да би се тачно знало сваке године, ко је члан учитељског удружења, а ко претплатник „Учитеља« и да би се могла водити делокупна радња удружења, како Главног Одбора тако и зборова, Главни Одбор је решио: да се од сада при крају сваке године издаје „Годишњак учитељског удружења“, У „Годишњаку“ би се штампала целокупна радња удружења за дотичну годину, и то како рад Главног Одбора тако и рад зборова. Ту би се штампала имена, свих чланова за. дотичну годину, као и имена претплатника. „Учитеља«“, а и стање касе, како Главног Одбора, тако и појединих зборове.

Правила о уређењу „Годишњака“ да пропишу г.г. Илија Миљковић и Ђока Ивковић.

Са овим је састанак закључен.

у Председник Главног Одбора, Мих. Јовић

Деловођа,

Фтев. У. Ђорђевић