Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 508

Прочитани су повгдрави од Управе Педагошког Књижевн збора у Загребу и поздрави из унутрашњости Србије. Скупштина, се одазва свима: „/Њивелц“.

П. Председник стави на дневни ред:

1.) Предлог Јована Филиповића и Живојина Крстића о давању помоћи породици пок Мијаила Миловановића учитеља из Каменице у окр. подринском, који је био члан удружења. — Овај предлог упућен је извештајном Одбору.

2.) Предлог збора Левачких учитеља-ица о измени члана 5 друштвених правила.

Овај предлог упућује се извештајном Одбору.

3) Предлог изасланика, зајечарског збора, да се детаљно из веде програм рада га приправни равред. — Упућује се извештајном Одбору.

4) Молбу Катарине Лазаревићке о помоћи, пошто је њен муж био као учитељ члан удружења. — Упућује се извештај. Одбору.

5. Молбу Кате удове Алимпија Бирчанина бив. учитеља о помоћи њеној сирочади. — Упућује се извештајном Одбору.

6.) Предлог Главног Одбора о давању помоћи извесним породицама учитељским, да се реши: хоће ли им се и даље и колика помоћ давати, пошто Главни Одбор не зна, да ли им је се стање побољшало, — Упућује се извештајном О

1) Предлог о расходу 20 дин. (поред расходованих 16 динара) коју дугује од Срећака неки Јован Бакић правник. —- Упућује се извештајном Одбору.

Председник рече: да извештајни бабер још није готов и да. више нема ништа на дневном реду. С тога би требало закључити седницу. Неки вичу, да је на реду извештај надгорног Одбора, јер је данас стављен на дневни ред за после подне.

Богосав Вукићевић пита Главни Одбор, зашто је укинута помоћ породици пок. Светислава Бушетића 2

Благајник одговара : да је решење прошлогодишње скупштине, да. се овој породици даје помоћ док се не регулише њена пензија, и да је он за све време давао, док св није известио да је породица добила пензију. |

Богосав вели, да сумња да је тако решење. Он мисли да се даје помоћ за све време.

Благајник. Грујица Протићи Михаило Стевановић уверавали су као чланови извештајног Одбора лањског, да је решење прошле године о овој ствари донела скупштина онако, као што је бла гајник рекао, 5

59%