Učitelj

264 БЕЛЕШКЕ И НОВОСТИ

Красан поклон. [. Милош Цветић, уметник поклонио је Учитељском Удружењу за лутрију у корист Учитељескога Дома 210 књига „Душан“ пч 3% „Лазар“ све у вредности 972 дин. Нека је хвала племенитом дародавцу на оваком обилатом поклону.

Х Диван дар. Г-ђа Катарина У. Благојевићка, учитељица у пензији израдила је нарочито за згодитак на сређкама Учит. Удружења једно врло лепо трекостоље, урешено сомотом и позлаћеним оквиром. Благодирећи г-ђи Благојевићки на овако лепој пажњи према Учитељском Удружењу, надамо се да ћо много српске учитељице следовати овом лепом промеру

=

Лепа пажња. И г-ђа Ружица Протшићка, учитељица у Београду за лутрију Учељ, Удружења израдила је: један диван застор ва мали сточић. Застор је израђен свилом и свиленим "оквиром. Па овако лепој пажњи према Учит. Удружењу г-ђи Протићки нека је велика хвала а у исто време и углед за остале учитељице.

%

Поклони. За згодитке за лутрији. Учитељ. Удружења поклонили су: г. Адолф Решовски: два прибора за пушење, два притискача, једам леш дивила и један наслон за сажалт; г. Павле С. Шарчевић благајник позоришта: 30 књига „Два просветна питања“, г-ђица, Катарина Никетићева, учитељица: једну лепу вазну за цвеће, г. Т. Предић, агенат. 25 разни стварчица, г. Петронијевић обућар једам пар дечјеобуће и т. Ђока М. Богдановић, трг. једну флашу коњака, и кутију бонбона. — Нека је хвала дародавцима, који се сваком ириликом сећају Учитељ. Удружења.

~

Београдски учит, збор. Први састанак овга збора за ову год. био је 29 октобра ове год. У управу изабрати су: за председника Л. Ј. Обрадовић, за потпред Дим. Јовановић, за благајника Свет. Поповић, за деловођу Гвоздан Јовановић, за чланове: Љубица “Келезовскова, Савка Радичевићева и Михаило Станојевић. — На истом састанку решено је: да се 6 јауара 1895 год. приреди једна величанствена забава у корист касе Учитељ. Удружења. Изабрат је и одбор, који

ће се старати о забави, +