Učitelj

КЊИЖЕВНИ ПРЕГЛЕД

=

БИБЛИОГРАФИЈА

Дело лист за науку, књиже ност и друштвени живот. Свеска за јануар год. Ш. Излази свакога месеца у свескама по 10 п више табака. Уредник је др. М. Ђ. Миловановић а власник Ст. М. Протић у Београду. Стаје на годину 16 дин.

Бљфлгарски Прфрлед лист за науку, књижевност и друштвени живот. Издаје друштво „Обци Трудљ“ у Софији. Књига П — фебруар, год 111. Стаје за Србију на год. 20 дин.

Слава књижица за народ и омладину. Св. 1 — јануар. Слава излази у Нишу свакога месеца у свескама по 3 таб. Власник је листу Мића Ивковић, учит. а уредник Мил. Башић, професор. Цена је 4 дин. на годину.

__Са белога града приповетке из београдског живота, написао Вој. Н. Карапанџић. Београд, накладом књижарнице Велимира Валожића. Цена 1 дин.

Приче поп Јове Цветковића. Књига 1. Београд. Цена 0,50 дин.

Нови Васпитач орган за педагошку књижевност. Св. Т год. 1Х. _ Власник Мита Нешковић у Ср. Карловцима. „Н. В.“ излази месечно у свескама од 2 таб. Стаје 3 дин на годину.

Маргедак гласило „Хрват. педаг. збора“ и „Савеза хрват. учитељ. друштава.“ Бр. 8 год, ХХХУП. Излази у Загребу 4 пута у месецу на 1 табаку. Стаје 5,50 фор. на годину.

На помошцњематерам љ педагошко издање посвећено питањима васпитања деце. Бр. 2 год 11. Излази у Петрограду 9 пута годишње у евескама по 3 табака, Стајв 5 руб. на годину.

Учителђ месечни педагошки часопис за учитеље и васпитаче. Бр. МТ, год. 11. Излази у Пловдиву у свескама по 4 табака. Стаје 10 дин. на годину.

Основно Училилце месечни педагошки спис. Бр. 6 год. ЈП. Излази у Лому (Бугарска). Стаје 6 дин. на годину.