Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 181

општински суд на две пријаве и молбе није хтео никако- дозволити држање забаве. Обраћали су се и полицији за исто па ипак нису добили дозволу. Главни Одбор жали што и у једној окружној вароши има таквих представника општинске и државне власти, који не појимајући циљ. Учит. Удружења, сметају му у постигнућу постављеног циља.

УП Председник Чачанског збора шаље Гл. Одбору признаницу г. С. Аћимовића, да му се одређена помоћ пошаље. У исто време моли да му се још ]00 дин. у име џомоћи да, јер му је велика нужда. Гл. Одбор по овој ствари донео је једном одлуку, а сада нека га и његов збор по могућности помогне

УШ Управа збора у Лесковцу јавља, да је председник збора С. Кушић дао оставку на председништво а на његово место за пред седника изабран је Д. Н. Лазаревић, а за благајника изабран је Б. Поповић, Прима се к знању.

Управа збора у Смедереву јавља, да је и тамо обновљени збор и изабрана управа. Шаљу чланске улоге и траже чланске карте и правила. Прима се к знању, а чланске карте и 1. Годишњак за зборсеку књижницу послати им.

Читају се мишљења прокупачког и Лесковачког збора о писму Гл. Одбора, које је штампано као додатак у 11 свесци „Учитеља“. Прима се к знању

Х

Чата се оставка председника Гл. Одбора Мих. Јовића на председништво и чланетво у Гл. Одбору.

У исто време прочитана је и оставка М Велипког на уредништво „Учитеља“.

Поводом ових оставака решено је, да се сазове седница ГА, Одбора у којој ће бити сви чланови Главног Одбора те да се о овоме реши.

За председника Главног Одбора, _ потпредседник Ил. Миљковић Доловођа

Стев. У. Ђорђевић