Učitelj

859 ЧИТАОЦИМА

ЧИТАОЦИМА

,

Овом свеском „Учитељ“ навршује ХМ!-ту годину свога живота. Држимо, да је према приликама и срествима, којима располаже, и у овој години пошао корак у напред, попуњујући својом разноврсном и једром садржином празнину у нашој педагошкој литератури. Надамо се, да је „Учитељ“ и као главило српског удруженог учитељства, одговорио својој дужности и очекивањима чланова Учитељског Удружења. У томе нас подржава Ффакт што је „Учитељ“ ове године ванредно добро примљен, те није завршио годину дефицитом као до сада, него је поред свију трошкова, привредио Учитељском Удружењу преко 1000 динара. Са оценом и наших и страних листова, који до сада проговорише о „Учитељу« пе можемо бити потпуно задовољни.

На растанку с његовим поштованим сарадницима и претплатницима осећамо дужност, да им и овим путем благодаримо на помоћи, коју нам указаше. Молимо их, да и у будуће својим радовима и претплатом помажу „Учитељ-а“ коме, под новим уредништвом у идућој години, желимо најбољи успех и напредак у сваком погледу.

Прве свеске „Учитеља“ за, ову годину више нема. Од. осталих је заостао незнатан број. Молимо другове, којима, | је прва свеска послата на углед, а нису се претплатили, да нам је што пре врате. Тиме би сачували Удружење од штете, јер би се могло саставити још 20—80 комплета за. ову годину.

С поштовањем

Уредништво „Учитеља“

т

ери евро на

вадсник Учитељснко Удружење,