Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 709

Џ

Чита (се писмо пиротског збора, којим моли да се помоћ г-ђи Зебићки издаје, пошто јој је кћи отпуштена из службе дотле, док се зграда у којој је била постављена, не поправи.

Одлучено: да јој се помоћ не може дати до скупштине. Га. Одбор овом приликом изјављује своје жаљење, што не може управин предлог примити, пошто о овоме може решити само скупштина Учит. Удружења.

ш

Чита се писмо месне контроле за округ тимочки, којим пита да ли је признаница (коју прилаже) оригинална од Главног Одбора са потписом Јосифа. Петковића.

Одлучено: да благајник уради шта треба по овом акту и реферише на идућем састанку.

ТУ

Чита се писмо алексиначког збора којим пшшта: |) може ли бити, кад бу учитељ и учитељица муж и жена једно од њих помажући члан с правима редовног члана.

2) Колика је цена укориченим «Педагогикама» 7

Одлучено : по правилима помажући члан нема иста права као и редован. Главни Одбор нема укоричених Педагогика, нити ће их и у будуће имати. –

У

Чита се писмо Станице Савићеве сестре поч. Радојке Савићеве учит. којим моли за помоћ, да исплати трошкове које је учинила за сахрану своје сестре пре годину дана у Ивањици.

Одлучено: да се за решење обрати председнику чачанског збора.

МГ

Г. Коста Крстић члан Главног Одбора реферише о правилима за издавање помоћи породици умрлих учитеља-ица» која је израдио белички збор, са мишљењем, да им се врате на прераду.

Одлучено да се реферат и правила врате беличком збору на прераду по. примедбама референтовим.

УП

Читају се реферати г.г. Миленка Марковића проф. П беогр. гимназ. и др. С. Окановића чин. мин. просвете о «Психологији» од Јерусалема, у преводу и допуни г. П. Љотића професора. -

Пошта оба референта мисле, да има много бољих дела од овог за ону потребу, за коју га је наменио преводилац, то је одлучено:

Да се овај превод не може примити. Референтима, да се изда награда; и то г. Марковићу 70 дин. аг. др. Окановићу 30 дин. према величини реФерата. -

: УШ

Чита се писмо т. Илије Радосављевића по коме доставља, да се не-_ правилно задужио као бивши благајник Главног Одбора са, 110 динара па моли да му се врати новац.

Одлучено да о овоме реферише па идућем састанку рачуновођа.

УЧИТЕЉ 15