Učitelj

710 ; УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ

1Х. “ По предлогу рачуновође Главног Одбора одаучено је да се У свеска «учитеља» одштампа још у 300 примерака. : Х Благајник предлаже, да се начелницима окружним, који су се одликовали љубављу и помагањем спрам Удружења, учини писмом захвалност и

да се умоле да га и у будуће помогну. Одлучено: да се писма упуте начелницима окружним с молбом да,

пораде за напредак Удружења. Деловођ, Председник, Јов. С. Јовановић. , __Урсоше Благојевић,

ХХИПГ Састанак 19. Марта 1898 године Били су: У. Благојевић, Л. Ј. Обрадовић, К. Глишић, Св. Вучовић, Ил. Миљковић Мих. Станојевић, Јов. С. Јовановић и К. Г. Крстић. 1 Прочитан је записник прошлог састанка и без примедбе примљен. п Прочитано је писмо г. Мирка Митровића учитеља из Б. Баште, којим моли Главни Одбор, да поради код г. министра просвете, те да му се време проведено ван службе урачуна за повишицу. Одаучено је, да се обрати Народној Скупштини као надлежној за овакве ствари.

| ш Читају се писма о образовању смедеревског и параћинског збора. Одлучено, да се објаве у дружинском органу у одељку: Рад Зборова. Ту · Прочитана су писма г. Светислава Т. Ивковића и г. Јеремије Томића из Обреновца о приликама тамошњег збора. | Главни Одбор одлучио је, да из своје средине пошље г. Косту Глишића члана Гл. Одбора у Обреновац, те да на лицу места проучи тамош. збор и упути га на рад по правилима Удружења, а Главном Одбору да поднесе извештај. · · У Председник параћинског збора извештава Главни Одбор да је уважена оставка г-ђи Милки Мирковићки на чланство там. зборске управе и да је на њено место изабран г. Миливој Ј. Никићевић. Прима се к знању. У МТ Прочитано је писмо г. Ђ. Којића у ком јавља, да ће радити тему «Уучитељев рад у школи и ван ње.» · Прима се к знању. УП : Деловођа г. Јовановић реерише о једној рекламацији ппема г. Ник. Чако, и вели, из књиге се види, да је писмо дошло, па пита Глав. Одбор, како да одговори пошто се не зна, да ли се баш то писмо рекламира.