Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 377

Решено, да му се не може диплома послати пре, док улог не измири. М: Г. Јеремија Томић учитељ из Обреновца, тражи, да му Гл. Одбор пошаље оверен препис депеше, коју је послао г. Никола Костић ХУ. учит. скупштине.

По овом решено је: да му се не може послати препис пошто није надлежан Гл. Одбор за то.

УБ.

· Чита се писмо г.г. Павловића и Стојановића, који извештавају Гл. Одбор, да су купили штампарију и моле, да им Гл. Одбор шаље послове за штампање, кад их буде имао.

Прима се знању.

УП. , Чита се писмо г-ђице Данице Душановићеве, учитељ. из Брезне, којим извештава Га. Одбор: да је предала председнику таков. збора —- преко г. Купчевића уч. из Брезне — утемељачки улог, претплату за лист и пе-

дагогику, па није добила диплому ни остало.

Решено: да се актом позове председник таковскор збора да објасни

ову ствар. УШ. Г-ђа Катарина Милосављевићка учитељица у Пољани, моли, да јој се улог рачуна за 1898/9, а не прошлу годину, пошто. га је предала у почетку августа ове год. :

Решено: да јој ве не може молба уважити, јер је улог уведен у благајничку књигу са чланским улозима за прошлу год. Напомена рачуновођина на њеној карти не вреди.

1Х.

Читају се оставке г.лг. Николе Чолаковића и Михаила Сретеновића учитеља из Београда, које подносе на чланство у Гл. Одбору. Гл. Одбор.

,

примио је знању и решио: да се поступи по члану 3!. Учит. правила.

Х. Поводом питања: по којој ће се цени, слати лист «Учитељ» учитељима у Аустро-Угарској и Босни и Херцеговини. Решено је: да им се шаље за једну Ффоринту годишње.

“ ХЕ. -

Пошто се обраћају Гл. Одбору за лист сви они, који су постали чланови при крају год. те услед тога нису лист добили

Решено је: да се известе преко новина, да ће им се послати еве свеске «Учитеља» за прошлу годину, чим их Гл. Одбор прештампа, (према решењу ХУ. Учитељ. Скупштине).

Са овим је састанак закључен.

2 За председника, А Деловођ,. 8 · Подпредседник Гл. Одб. Уч. Удр. -- Евозден Јовановић. ; јов. Максимовић