Učitelj

нове књиге 140

Топло препоручујемо књигу нашим учитељима. Ако само хоће да припомогну (а треба да хоће,) да се у нашем народу оснажи дух задругаретва и самопомоћи, онда нека с пажњом прочитају овај спис. У њему ће наћи много лепих податата, којима ће се користити како при оснивању, тако и при даљем раду и одржавању земљорадсзичких задруга код нае. Р. ет.

–——————реее-—

МЕСО ДЕНИ У ЕДИ ЈЕ

6

Кнез Градоје од Орлова града, — одломак из једног повећег дела од Чеде Мијатовића. Прештампано из Бранкова Кола.

Шред Косовом, — белешке од Зарије Р. Поповића. И ове су красне белешке оштампане из Бранкова Кола. Топло их препоручујемо евојим читатељима.

Шарени Венчић — књига за децу са сликама и песмама. Написао Благ. Нед. Кечкић. Цена 50 п. д. Београд. Издање и штамна Павловића и Стојановића. 1899.

Српека Историја са сликама, за ТУ разред основне школе, по новом програму удесили .!. Лазаревић и П. К. Шрепловић. Београд. Издање књижаре В. Валожића. Штампарија Светозара Николића, 1900. 89, етр. 58.

Познавање природе — Читанка за основе природних наука и јестаственица за И и ЈУ р. основне школе — понаособ — по новом програму израдио Д. Ј. Путниковић учитељ. Београд. Издање Велимира Валожића, 1900. Цена по 50 п. д. свакој.

Каталог школских уџбеника, научних и забавних дела и часопива, које је Глав. Просв. Савет препоручио а г. Министар просвете одобрио од 1. јануара 1889. до 1. септембра 1899. године. Издање Српске Краљ. дворске књижаре Мите Стајића. Београд. Штампарија, Павловића и Стојановића, 1900. год. 89 стр. 21. Из овога каталога лако се може сваки уверити, који су уџбеници и књиге одобрени и препоручени за школе, школске књижнице и поклањање ђацима о тодишњим испитима.

Браство. УШ. Београд. Штампано у Краљ. српској Државној Штампарији, 1899. 8%, стр. 415.

Ову је књигу уредио тајник Друштва Св. Саве г. Момчило Ивавић професор. Садржај је овај: Сеоска црква, песма + Николе Ма-