Učitelj

438

књижничара у Главном Одбору стога, што је са станом у Топчидеру, па не може редовно да долази у Београд и врши уредно дужност књижничарску. ј Одлучено: да дужност књижничара привремено врши уредник „Учитеља“, г. Мих. М. Станојевић. УП.

Прочитана су правила колубарског учитељског друштва у

Мионици.

Одлучено: . да се ова правила одобре према чл. 8. правила Учит. Удружења. Секретад, Председник, Гр. Аџемовић. ; Урош Благојевић. Чланови:

Мих. п. Милошевић, Дим. Ј. Соколовић, Лепосава Николићева, Мих. М. Станојевић, Р. Јањушевић, Стев. У. Ђорђевић, Ант. М. Стоиљковић, Мих. Сретеновић.

ЗАПИСНИК

Главног Одбора од 6—80. новембра 1906. год.

На овом састанку били су: председник Урош Благојевић и чланови: Мих. П. Милошевић, Стева Ђорђевић, Дим. Ј. Соколовић, Мих. М. Станојевић, Риста Јањушевић, Милутин Радоњић, Лепосава Николић Ант. Стоиљковић.

ћ Председник Гл. Одбора г. Урош Благојевић предлаже да се

одштампају у званичним новинама измене правила Учитељског Удружења које су донесене на ХХМ учит. скупштини.

Одлучено: да се ове измене одштампају и одобри потребни издатак по рачуну Државе Штампарије за ово одштампавање.

ЕН.

Вођен је разговор о писању извесних политичких листова који су се дотицали рада на овогодишњој учитељској скупштини па је поводом изношења једнога листа да су нетачно штампани записници ове скупштине

одлучено: да се констатује у овим записницима да су записници рада о ххШ учит. скупштине у свему исправно вођени и тачно одштампани.