Učitelj

209

Ова. расправа казује како се девојачка природа у своме својству за осећање части и поштења понаша и објашњава педагошке мере којима се то изазива. Многе од ових мисли су драгоцене и заслужују пажњу.

АНгед уоп ЗаЊеп, Пешезеће Еглећило. Ртакшвећ-ћеогенвеће Стил асеп етет аПротеттеп Чешшвећеп Егдећипе. 124. стр. Гетрда; Тешоша Мепаг 8. м.

У овој књизи се говори о задацима философских основа науке о васпитању, о васпитању по његовим битним странама, о васпитачима, о философским основима педагогике, о васпитању новог времена.

|. Ноћтапп. Радаровасће Раусћојооје, датеезбеј шптег Ветик«гећ етар (ег Прлсеп ОтипаујавепзећаЊеп Фег Радасоок зомле тег Отепгулавепасћа еп. 465. С. Вгевјац. Бега. Ни. 4 та. 50 РЕ.

Готово сви уџбеници психологије који се у последње време појављују труде се да изложе резултате новијих испитивања, па и ових. И ако јој је немачка критика нашла извесних недостатака ппак она није без вредности и може се препоручити онима који желе даље што знати из ове науке од оног што су у школи учили п којима нису позната ни приступачна дела Ебингхауса, Цијена, Џемса п других.

Ргоћ. дг. Вет. Кећејол ипа Зећше. 23. бр. Мипећел 5. Гећтапп. 60. Р. 1. Ово је једно од најновијих брошура Рајнових којима он расправља текућа питања која су од великог значаја.

Нјегопутиз, Гле сететвате Еглећипо дег Зесћесћфег Тп дет УоКкввећше. 19. т. Птездеп. Вјеу! Ф Каптегег 40 |.

У овој књижици се расправља питање да, ли треба да мушка, п женска деца уче заједно. Писац се изражава за заједничко школовање али само у основним школама.

Вебу Негте!, Кјее Ејђећ шпа фе ууеђ. безећећ«е аџа ећет Ктдетећђеп Таг зојеће Фе Кидег Неђ ћађеп. 72. с. Герда, Тепђпег. (беб. 2 3.

" Ово је један прилог. за испитивање детињства. — дечју Психологију. Немачка педагошка критика овако се изражава за њу

„Мећђ пољ засћнећ ттетезал!, зопдетп ацећ хоп чтаткег НЕ ап се ћј зо тесће ега једтез Впсћ“

Учитељ : 84